Човек сам кове съдбата си

Тия дни съм се замислила по един въпрос. И много ми се иска  да споделя с Вас.

Защо има много млади хора, които не са в чужбина. А са в България, работят, гледат си семейства ?А пък други - заминаха за чужбина и не се върнаха? И контра въпросът от Вас ,читателите- къде са тези младежи ,останали в BG? Как да живеят с тези мизерни заплати? Няма работа!
 Има ги и живеят много добре. Но и много работят. . Моите дъщери. Те никога не са споменавали за чужбина. Племенниците ми също. Даже един път зададох въпрос на Веселина - защо си тук? С тия 3 езика, които владееш какво правиш тук. Тя ми отговори. На който му се работи и иска пари, в България може да изкарва.
И не само те..просто много са. И в Троян има много младежи, които завършват висшето си образование и се прибират . Тези дни имах щастието да се запозная с двама. С едното момче Ви запознах задочно- Никола- от новия копирен център.
С други двама преди 3 месеца-майсторите на дюнери на големия пазар. Спомняте си , нали? Те са били в Англия и се прибират в Троян за да правят най- вкусните дюнери
С друг младеж  съдбата ме събра днес. Завършил Механотехникума, после финансии в Търново, Петко Краев се завръща в родния Троян и започва бизнес.
Сигурно всички сте виждали неговия магазин за авточасти, акумулатори , аксесоари за коли. Давам Ви жокер. Като тръгнете в посока към автогарата по Опълченска, вляво. Няма начин да не го забележите дюкянът му. Сред старите неизмазани блокчета той белее и е като едно бижу за улицата. Работи сам    Приятелката му помага когато може.  В сайта му http://kraevauto.troyanbg.eu/ е упоменато
Моля обърнете се към посочения телефон, 0876 252 554, за информация и при необходимост предлагаме услугата доставка до вашата врата гараж или повредена на пътя кола. (в рамките на града).
Неговата фирма е в партьорство с DURACELL,
Auto BOX . Всеки месец има промоции. Консултира всеки, има знания .
Има страхотни идеи  и съм сигурна ще успее . Защото иска! И иска да е в България, в Троян.







И после кажете пак, че днешната младеж била разхайтена/извинете за грубия речник/
Аз ще Ви разкажа и за други млади хора ...Има ги. Вгледайте се.. Нека им помагаме, а не да ги отблъскваме. Защото те са нашето бъдеще. Ние остаряваме.Това е природата.
А тези младежи сами коват съдбата си. И знаят точно какво искат.И ще успеят!


spodelime.com

Коментари