Обстановката след падналите високи валежи се нормализира, няма бедстващи хора

Дълбок Дол
Това каза за Агенция „Фокус” Донка Михайлова, кмет на Община Троян, във връзка с проливните валежи в областта и нанесените от тях щети.
Кметът отбеляза, че необичайно високи валежи са паднали през последните часове на
територията на общината. „Временно беше затворен републикански път Троян-Шипково. Има паднала подпорна стена на детска градина в село Шипково”, заяви тя. „Сериозно пострада републикански път IIІ-402 в района на село Дълбок дол, който е в без това в тежко състояние от доста време. Има отнесен релсов мост, който осигурява достъпът до къща с двама възрастни обитатели. Техниката беше изкарана на терен непосредствено след бързите сигнали за това”, обясни още Донка Михайлова.
Дълбок дол
Тя уточни, че и към този момент обхожда територията на общината. „На територията на общината продължава да вали, но обстановката се нормализира”, посочи Михайлова. Градоначалникът подчерта, че няма бедстващи или пострадали хора. „Единствено двама души, чието жилище се намира на територията на село Калейца, са откъснати след падането на моста, но екип на пожарната осъществи контакт с тях. Утре сутринта ще бъде осигурен достъп до къщата им”, добави тя. „Навсякъде е осигурено електроподаване и водоподаване”, допълни Донка Михайлова. 


агенция"Фокус"


http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари