Експозиция с фотоси във Военния хотел

На 24 юни от 17.00 ч бе открит обновеният Военен клуб – Троян.
Освен ремонт на интериора, предпочитаният от гостите на града ни хотел вече предлага за своите клиенти и великолепна експозиция. Тя е разположена на двата етажа и представя  интересни снимки и документи. Тук могат да бъдат видени стари, емблематични за Троян места и сгради като центъра от 30-те години на XX в. с паметника на загиналите във войните троянци, главната улица, сградата на Популярната банка и др.








 Старите снимки са предоставени от архива на Музея на занаятите-Троян. Част от фотосите представят дейността на НД Традиция, Регионален клон „34-ти пехотен Троянски полк” Априлци-Троян и са запечатали интересни моменти от историческите въстановки на клуба. Идеята за изложбата с фотографии е на кап. Дочо Николов, член на „Традиция”. Той изказа благодарност на Светла Георгиева, главен специалист към Военен клуб – Троян за положените усилия и свършената работа при създаването на експозицията. Негово дело е идеята и осъществяването на това начинание, както и подредбата на снимковия материал.




































На откриването присъства Иво Антонов, директор на Дирекция „Социална политика” в Министерство на отбраната, който отбеляза, че обновеният клуб ще изпълнява една от основните си задачи, и освен място за настаняване, ще бъде и място за запознаване с местната история. Г-н Антонов сподели, че дългогодишните усилия на нашия съгражданин Христо Данов да се съхрани паметта за героичните следи, оставени от нашите деди при Дойранската позиция са причината и той да бъде свързан емоционално с нашия край и история.


spodelime.com

Коментари