Културен клуб в Троян ще носи името на Ивайло Иванов

Днес си взехме последно сбогом с троянския поет Ивайло Иванов.


 

Бяха дошли поети, писатели от различни краища на България. Поклонение пред тленните останки на "странника"поет  имаше от вчера след обед. Паметта на бележития  троянец почетоха и Общинското ръководство,  екипа и настоятелството на Читалище "Наука-1870" и др .







Заедно след него извървяха пътя  до последния  му дом множество хора. Свещеници от Велико Търново бяха дошли специално да отслужат заупокойна литургия. За творчеството на Ивайло говориха Илия Ганчев, приятели от Съюза на писателите,Харалан Недев. Радослав Цочев - учителя на Ивайло по електроника,   сравни уменията на поета с тези на Тесла. Цанко Лингорски бе помолил да прочетат стихотворение посветено за Ивайло.



От днес учредения през април месец Културен клуб "Иван Хаджийски" ще носи името на Ивайло Иванов.Той бе един от инициаторите заедно с Руслана Попсавова и Боян Дочев.  Инициативният комитет  на клуба реши всяка година в края на месец май да се връчва награда на заслужил деец на изкуството, награда на името на  внезапно починалия творец. Също така в клуба ще има кът само за Ивайло . Мултимедия, книги, стихосбирки. Ще се създаде  30 минутен филм. Там ще бъдат използвани материали от архива на Калин Кирилов Гон- кавалджията, Руслана Попсавова, СБП .Те безвъзмездно даряват за каузата-  творчеството  на  поета-лирик да не бъде забравено.
В памет на Ивайло  всяка година ще се провежда конкурс носещ неговото име. Всички тези инициативи ще бъдат организирани от Културен клуб "Ивайло Иванов" Троян. С помоща на Общината , спонсори, приятели.












http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари