За 25-ти път троянските ученици получават наградите „Бризби“

Днес в тържествена обстановка в ОУ „Иван Хаджийски“ 32 -ма троянски ученика получиха специалната награда на Джон Бризби, който вече 25 години заслужено награждава труда на троянските деца.


Той подчерта , че тази година за него е много специална за него, тъй като през 2016 се навършват 115 години от смъртта на прадядо му Хаджи Калчо, подарил първата си къща в Пловдив за училище, по-късно с негови средства се изгражда основно училище в Троян, а сетне и друго школо в махалата Баба Стана до Троянския манастир (родно място на хаджията). Всъщност за тези дела на кюркчията се разбрало чак след смъртта му, защото той не искал да се говори за тях.


Джон Бризби получи ценна награда от името на СОУ „Васил Левски“. Лично директорката Розалина Русенова му връчи почетния плакет „100 години гимназиално образование в Троян".

От СОУ "Васил ЛЕВСКИ"


Василена Ангелова, 12а, 
Талант в областта на музиката
Десислава Бирова, 12в,
 Кулинарно изкуство
Димитър Илиев, 12а,
английски език
Иван Камачаров, 10а, 
английски език
Изабела Христова, 11а
Джудо и самбо
Мирослав Калистерски, 12а,
 джудо и самбо
Михаела Пенчева, 12а,
 испански и английски език
Станимир Гачевски, 12в
Кулинарно изкуство



       НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГМЕТ-ТРОЯН       ЗА НАГРАДАТА НА ДЖОН БРИЗБИ        2016 ГОДИНА         



1. РАДОСТИН ХРИСТОВ ЛЕФТЕРОВ – ХІІ А клас - за отличен успех, заел Трето място на регионален кръг и четвърто – на финален кръг, на Национално състезание „Стани стипендиант на ЧЕЗ“.
2. ГЕОРГИ ЙОТОВ ГЕОРГИЕВ – ХІ А клас - за отличен успех, активна извънкласна дейност, заел призови места в Национален кръг на олимпиада по техническо чертане, в Национален кръг на състезанието “Най-добър техник в машиностроенето“, заел с отбор“Автотранспортна техника“ трето място на Национален кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ и четвърто място индивидуално.
3. ОТБОР „АВТОТРАНСПОРТНА ТЕХНИКА“ – ХІ А клас – заели Трето място на Национален кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ и второ индивидуално за водач.    
СОУ"Климент Охридски"



Очакваме имената и на другите наградени деца 







http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари