Пътят за Ливадето ще е оправен, а другите пътища?

На последната сесия на Общинския съвет, която се проведе в четвъртък, 19-ти май Общинските съветници са гласували да похарчат 193 600 лв. от общинския бюджет, за да се направи ремонт на участък от 1,030 км от пътя в кв. Ливадето.
 Средствата бяха пренасочени от „Резерв за непредвидени и неотложни разходи“, чрез частична актуализация на бюджета и поименния списък за капиталови разходи за 2016 година.
Точката в дневния ред е предизвикала бурни дебати в залата, въпреки че нито един от съветниците не е подложил на съмнение необходимостта от преасфалтиране на пътя в кв. Ливадето.  Повече от два часа е имало много изказвания. Резултатът е 
 С 26 гласа „за“, един „въздържал се“ и един „против“ предложението се прие.
 инж. Марин Радевски, водачът на групата съветници от ГЕРБ -  не подкрепи този начин на финансиране на ремонт на пътя. Също и други се изказаха. Много противоречиви мнения. И в крайна сметка . Пътят ще бъде ремонтиран!




Бележка на редактора  
 За Ливадето -имаме виновен - Водния цикъл,фирмата изпълнител. И още виновни можем да намерим.
Моето питане  към троянските" депутати"- За пътя през Дълбок дол -Лесидрен, за пътя за Орешак-прелеза на Лесопласт -ПАК ЛИ ВИНОВНИТЕ СА СЪЩИТЕ? Като тези пътища са амортизирани . Повечето са правени преди 30 години
За тези пътища някой ще помисли ли? Ще помислили за колите на хората?Ще помислили,че това са възлови пътища? Защо не се обединим и накараме държавата да ни оправи пътищата.То така лесно-взимаме от данъкоплатеца ,правим си ремонтите. И държавата ръкопляска,защото тези пари - които ни се полагат, ще отидат за разходки,банкети или да оправим "наши" работи"
Някои  ще кажат, че в момента става въпрос за Ливадето.. Да, но мен ме боли както за Ливадето, така и за другите пътища. Утре ще оправим този път/Ливадето/ . А другите жители на община Троян. Пак ли ще извадим пари от резервите да оправим и другите пътища. Не знам кой може да ми даде отговор на тези въпроси?
Пуснала съм Петиция от 2 месеца. В нея са подписани 122 човека. Защо?Отговор няма! 
Умолявам всички общински съветници да я прочетат! И да се замислят.С какво могат да бъдат полезни за данъкоплатеца- в случая техните избиратели. Сигурна съм,че някой в речите си  е обещал да  помогне!
Благодаря им предварително!

http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари