ПРОтегни ръка за троянски деца със заболявания

Тази вечер в препълнения салон на най-голямото читалище трупата на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ изнесе страхотен спектакъл  от  от Оля Стоянова.
 Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е написана специално за тази трупа. Децата се вълнуваха, бавно, но славно превзеха и сцената.  За този час избягахме от ежедневните проблеми,сивотата на делничния ден. И се потопихме в света на Андерсен Повярвайте ми,аз за миг  се превърнах в едно дете и изживявах по детски всяка сцена. Излезнох от това си състояние след трогателното слово на Тодорин. И както сподели една от организаторките,че тази пиеса трупата е играе в Троян за Троянските деца,които се нуждаят от лечение-От Троян за Троян

Словото на Тодорин в началото.Чуйте го
Който със сълзи на очи  благодари на всички ,коитостават съпричастни към съдбата на болните деца. И че  след това представление ще бъде ощастливено поне още едно дете.
Благодарност бе отправена и към НЧ"Наука-1870"Троян ,чието ръководство в името на каузата предоставя салона за това представление
Публиката бе станала на крака и аплодираше бурно младите финансисти, които бяха станали актьори в името на благородната кауза.
След спектакъла дойде и кулминационната точка- СНИМКИ С ЛЮБИМИТЕ ГЕРОИ. На излизане от салона доста хора сложиха в специалната касичка за пари. А някои малчугани получиха страхотните тениски със снимкс на трупата.
В Троян това не е първото идване.  Играли са  "Малкият принц"."САМО" в 49 града.Тази година непосредствено преди новия спектакъл момчетата и момичетата  с имали среща с 15 троянски семейства, които имат болни деца. Другата седмица ще разгледат молбите .И ще се постараят да помогнат .
"Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиан Андерсен. Техните поуки остават актуални и до днес. Избрахме точно тях, защото искахме да отправим своето послание към малки и големи." сподели едно от момичетата















Кои са  те?
"ПРОтегни ръка" е благотворителен фонд, създаден през 2004 година, чието благородно начало е поставено от млади служители на ПроКредит Банк (България) EАД, а самата банка участва с дарение във фонда всяка година. Той провежда ефективно своята дейност, на базата на утвърдени хуманни принципи и независими решения, в съответствие с всички приложими закони, наредби и вътрешни правила на банката.



















Началото е поставено през 2012 г. с първото представление „Малкият принц“ по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери. Инициативата е благотворителна с цел набиране на средства за лечението на деца в затруднено здравословно положение от социално слаби семейства или сираци. Даренията, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на СНЦ „ПРОтегни ръка”, което финансира деца от цялата страна.



























Трупата на „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ бе сформирана от екипа на „Малкият принц“. След два вълнуващи и изпълнени с положителна енергия сезони, актьорите от „Малкият принц“ направиха сами кастинг за новите лица на пътуващия театър. И всички са служители на Прокредит банк в различни градове. Играли с пред 5000 човека . Салоните и откритите театри са били винаги препълнени.




















Участниците са - Силвия-Мелина -
Диляна 
Вероника
Калин
Ирена
Ирина
Ясен
Тодорин 
Николай
Иво
Калина







http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари