Незряща дама от Орешак е прецедент в УНСС - вече е доктор по социология


д-р Силвия Дацин
Унесени в сивото ежедневие пропускаме много малки факти. Според нас. Да , ама не.. Не можем да не отбележим,че жителите на Троянска община трябва да се гордеят отново.
Защото незряща дама от Орешак не се отказва и следва мечтите си . И нещо повече – тя е първият докторант с увреждания в историята на Университета за национално и световно стопанство, става доктор по социология - д-р Силвия Дацин...Ето какво разказа специално за екипа на сайта ТроянЪт


Във вторник 10-ти май в УНСС се състоя публичната защита на дисертационния ми труд на тема: “Социологически измерения на икономическата криза на предприятията”. Горда съм, че съм възпитаник на УНСС и на катедра “Икономическа социология”. Благодарение на професионализма, правилния подход и човешкото отношение на преподавателите никога не съм се чувствала различна. Със студентите и с докторантите бързо се сприятелих и това също бе част от успешната интеграция”.
         Участвала съм  в докторантски проект, финансиран от оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” в рамките на който се обучавах в 4 специализирани курса по дисциплините: “Интелектуална собственост”, “Предизвикателствата пред ЕС  като уникален модел на интеграция в условията на дълбоки трансформации в международната система”, “Икономическа аксиология” и “Многомерни статистически методи в изследователската дейност”. Обучението завърши с изпит и получаване на сертификат по всяка една от дисциплините.          По време на докторантурата участвам в 3 конференции – 2  в УНСС в рамките на гореспоменатия проект и една в Стопанска академия “Д. А. Ценов”Свищов; кръгла маса отново в Свищов и в студентска научна сесия в Русенския университет.Научни интереси конфликти в бизнеса, фирмено управление/психология на управлението.
Успех и още творчески успехи да пожелаем на Силвия!



http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари