Куче е застреляно в частна собственост- оръжието е иззето

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 27 срещу 28 април е отнел ъглошлайф, шлифовалки и бормашина от къща в с.Александрово.
 На 01.05.2016г. в 16.05ч. в РУ Троян е получен сигнал от 61 годишен мъж от града, че разхождайки се в мах. "Райковска" заедно със своето куче /непородисто/, то навлязло в частен двор на вилна постройка и е било застреляно от 54-годишния собственик на имота. Установено е, че оръжието е законно притежавана ловна карабина. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство, а оръжието е иззето по надлежния ред.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е отнел медни ел. проводници от пет междустълбия в с.Велчево.

 
На 28.04.2016г. служители на РУ Троян са извършили проверка на горска територия в землището на село Терзийско, в хода на която е констатирана незаконна сеч на 450 броя дървета от бял бор, бук, бреза и череша /без поставена контролна горска марка в основата на пъна/. В момента на проверката, в сечището е установен 35 годишен мъж от село Градежница, който е извършвал сеч на немаркирана дървесина. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На 28.04.2016 г. РУ Троян е обявило за общодържавно издирване л.а. Фолксваген Голф-5, който е отнет от ул."Хан Аспарух" в гр.Троян.     
                
Полицаи от РУ Угърчин са съставили акт по ЗДВП на 16-годишно момиче от гр.Ловеч, което е установено да управлява лек автомобил в с.Лесидрен без да притежава свидетелство за правоспособност.

На 30 април и 01 май на територията на РУ Тетевен е проведена полицейска операция за присъствие на малолетни и напълнолетни лица в питейни и увеселителни заведения. Проверени са 58 бр. лица и  41бр. МПС, като за констатирани нарушения са  съставени 5 акта.   

          
Полицаи от  РУ Ябланица са провели полицейска операция на 29 и 30 април и на 01 и 02 май. Проверени са 30 МПС и 33 лица , съставени са 1 акт и 4 глоби с фиш.

                   
В периода от 28.04.2016г. до 02.05.2016 г. на територията обслужвана от РУ Угърчин е проведена полицейска операция  за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места. Обходени са общо 10 населени места, проверени са 16 търговски обекта, 1 хотел, 5 къщи за гости. Проверени са 93 МПС, 68 бр. лица , като за констатирани нарушения са съставени 4 акта и 2 глоби с фиш и са задържани 3 лица.

На 30.04.2016 год. около 10.45 часа на центъра в гр.Угърчин, автопатрул на местното полицейско управление е засякъл лек автомобил БМВ 316,  който извършва многократни кръгови движения с приплъзване на задвижващите колела (дрифт). Водачът на БМВ-то прави опит да избяга, но на ул. «Васил Левски» е спрян от полицейските служители.  Установено е, че БМВ-то е управлявано от 21 годишен мъж от гр.Угърчин, който е задържан за срок от 24 часа и са му съставени 3 акта за констатирани нарушения /по ЗДВП, по ЗБЛД и  Наредба №1 на община Угърчин/.              
                
През четирите почивни дни на територията на ОД МВР-Ловеч са регистрирани 5 пътно-транспортни произшествия, при които има пострадали хора /без опасност за живота/ и са нанесени материални щети на автомобилите.

На 02.05.2016 год. в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който чрез използване на техническо средство е направил 16 земни изкопа в околностите на града, като е  повредил  и отнел  общо 215м. телефонен кабел.

          
В РУ Троян е образувано бързо производство след като при извършена проверка на л.а. «Форд» управляван от 26-годишен мъж от с.Дебнево е установено, че автомобила е с регистрационни табели издадени за друго МПС.

          
На 30.04.2016г. в РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан Х.В.-40 годишен, който около 02.00 часа по бул. "България" в  гр.Ловеч е управлявал лек автомобил с 2,69 промила алкохол в издишания въздух.

          
На 30.04.2016 год. в РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържана 39 годишна жена от с.Александрово.
Установено е, че жената с помощта на 6-годишно дете е проникнала в апартамент на ул. «Княз Имеретински» в града и е отнела мъжки портфейл със сумата от 70 лв., лични документи и банкови карти. Работата по случая продължава.          
                   



http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари