Започна строителството на дългоочаквания голям магазин за хранителни стоки в Троян

сн
Троян21
Една мечта на троянци е на път да се сбъдне
Започна строителството на дългоочаквания голям магазин за хранителни стоки в Троян.
Троянци от дълго време мечтаят на територията на града да бъде построен  магазин, в който да откриват голям асортимент от стоки и продукти на едно място.
Активно се работи по изграждане на инфраструктурата, която ще обслужва търговския обект в града. В края на месец април приключи изграждането на канализация по улица „Димитър Икономов“  и ул. „Г. С. Раковски“ в град Троян, за заустване на отпадните води, реализирана от собственика на магазина, с обща дължина 170 м. Предстои възстановяване на асфалтовата настилка. Община Троян премахна незаконните постройки, разположени в непосредствена близост до терена. До средата на месец май ще бъде монтиран трафопост, обслужващ сградата.
На нарочна среща, кметът на Община Троян Донка Михайлова и собственикът на обекта обсъдиха конкретен план за подобряване на  организацията на движение и безопасността на автомобилистите и пешеходците в района.

На 3 май започнаха изкопните работи, свързани със строежа на основната сграда на магазина. По проект тя е едноетажна, с двуетажен обслужващ сектор в източната част. Застроената площ ще е 2 048 м2, а срокът за завършване на обекта, по договора на възложителя „СТЕФ-03“ ЕООД със строителя, е месец септември 2016 г.
http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари