Новата книга на акад. Константин Косев „Априлското въстание и възникването на Княжество България“ ще бъде представена в Троян

На 16 май 2016 година (понеделник) от 17.30 часа в залата на втория етаж на Информационно-културния център в Троян ще бъде представена новата книга на акад. Константин Косев „Априлското въстание и възникването на Княжество България“.

Троян е един от първите градове, в които академик Косев, заедно с директора на Издателство „Захарий Стоянов“, ще представи най-новия си труд. Повод за събитието е 140-та годишнина на Априлското въстание. Плод на дългогодишните проучвания на автора, книгата съдържа богат илюстративен материал и представлява интерес както за историците, така и за широк кръг читатели.
Академик Косев е един от най-авторитетните български историци по въпросите на Възраждането, националноосвободителните войни на българския народ, Източния въпрос и Руско-турската война 1877-1878 г. Авторът предлага на читателя произведение, написано мъдро, проникновено, интригуващо, с ясен и четивен стил.
Заповядайте!

http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари