Що за хора сме?

 Донка Михайлова във Фейсбук алармира с голяма тъга

"На връх Великден някой е решил да украси дома си с крадени цветя от кашпите в центъра на града. По-миналата година гражданка с прилични доходи и отговорност да контролира другите, която беше крала цветя наблизо, плати по 50 лева за стръкче. Чудя се защо искаме в къщи да ни е хубаво, а на крачка от дома ни не ни интересува какво се случва. Как да накараме този тип хора да разберат, че тези цветя са купени с пари от техните данъци и са там, за да радват тях и техните близки?"
Това  не е първият случай на кражба .И миналата година .Колко пъти? Колко пъти се налагаше на жените от" озеленяване " към Комунални услуги да пресяват.
Но достигам до извода,че българинът не търпи да е красиво.Той иска да е грозно и да намира начин постоянно да критикува..
Любими съграждани, нима не оценявате труда на озеленителите..Що за хора сте?

Венета Цочева е написала ясно и точно
" А знаете ли защо когато отидете в други европейски страни толкова много ви харесва? първо защото хората имат съвест да пазят съграденото и в повечето случай помагат с удоволствие да си го направят и второ си има глоба за всичко! и ако това откраднато цвете ви излезе 100лв-следващият път поне няма да си го и помислите,а ще си го купите за 3лв от вашия цветар !"
 И съм убедена ,че тази кражба не е извършена от роми, а от нас "чистите" българи!
Крадливо племе сме и такива ще си останем!

http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари