Огнеборците от Плевен -първи на зоналното в Троян

На 17.05.2016 година от 09.00 часа в град Троян бе даден старта на зонално състезание по пожароприложен спорт,организирано от регионална дирекция„Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч и спортен клуб по пожароприложен спорт „Огнеборец” –Ловеч.
В състезанието  взеха участие представителните отбори на  регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението” – Велико Търново, Габрово , Плевен и Троян


Призовите места заеха Плевен,Габрово и Търново.На нашитеогнеборци от ОУ"Иван Хаджийски" малко не им достигна дасе изкачат на почетната стълбичка
Целите на  на състезанието са:
  1. Проверка умението, издръжливостта, физическата подготовка, повишаване  професионалното и спортно майсторство на състезателите и служителите от РДПБЗН – Ловеч, Велико Търново, Плевен и Габрово, практикуващи пожароприложен спорт и класиране за участие в Републикански преглед в гр. Варна.
  2.    Популяризиране на пожароприложния спорт и пожарникарската професия сред обществото.
  3. Подобряване взаимодействието и сътрудничеството между служителите от РДПБЗН – Ловеч, Велико Търново, Плевен и Габрово.
Зоналното състезанието ще се проведе по следните дисциплини:
– Изкачване с щурмова стълба;
– 100-метрова пътека с препятствия;
– Пожарна щафета 4´100м с препятствия;
– Бойно разгръщане от мотопомпа.

Дисциплината „Изкачване с щурмова стълба”
 се проведе в двора на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Троян, а останалите дисципилни бяха проведени на стадион „Чавдар” – гр. Троян.
Първите две дисциплини бяха спечелени от представителния отбора на РДПБЗН-Плевен следвани от отборите на Габрово, Велико Търново и Ловеч.
В дисциплината пожарна щафета 4х100 метра с препятствия, първо място зае отборът от Габрово, второ място спечелиха огнеборците от Велико Търново, трето място РДПБЗН-Ловеч и четвърто за РДПБЗН-Плевен.
В дисциплината бойно разгръщане от мотопомпа първо място спечели отбора на РДПБЗН-Ловеч, второ място заеха плевенските огнеборци, а на  трето и четвърто останаха съответно отборите на РДПБЗН-Габрово и РДПБЗН-В. Търново.
Победител в комплексното класиране е отбора на РДПБЗН-Плевен, второ място е за отбора на РДПБЗН-Габрово, трето място за отбора на РДПБЗН-Велико Търново и четвърто място за отбора на РДПБЗН-Ловеч.
Отбора на РДПБЗН-Плевен, като победител  ще участва в Републиканския преглед във Варна, който ще се състои в началото на месец юни.
Мероприятието е включено в спортния календар на Българската федерация по пожариприложен спорт за 2016 г. и се провежда всяка година на ротационен принцип.
http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари