Дебнево празнува 135 години училищно дело - снимки,видео от цялото събитие

Днес Дебнево празнува 135 години училище. От сутринта заприиждаха гости от всякъде. Бивши и настоящи ученици и учители.
В училището имаше среща на 5 поколения.След това гостите разгледаха старите училищни дневници,снимки в любимото даскало.


Краткия филм

филмите-подробно
 И точно в 10.45 потегли тържествено шествие с иконата на "Св.Кирил и Методий" към центъра. Гледката бе страхотна.На едно място малки и големи..И започна тържествената част.Гости на Юбилея бяха зам.кмета на Община троян -г-жа инж.Бистра Чолакова,  г-н Николай Тодоров -председател на Обс , г-жа Джабраилова, и директори от училища . Имаше една много възрастна учителка над 90 години.И не само тя...много поздравителни адреси,цветя.





























Читалището и училището сътвориха уникално тържество.Бяха пресъздали "Радини вълнения"от " Под Игото" на Иван Вазов" . Децата - артисти  ни върнаха в това време. На сцената не бяха деца, а големи ,зрели хора.Сценографията и облеклото,даже и прическите бяха от онова време. Вижте видеото и ще се убедите. И като за финал поздравиха своите учители с песента на Росица Кирилова-Учителко любима.Като се обърнах към публиката видях до сълзи развълнувани хора.Много мило.Даже и сега като пиша се разчувствам.
Вокалната група изпълни две страхотни песнички, а танцовият състав изтанцува едно страхотно Дайчово,че чак свят да ти се завие...
Последва коктейл организиран специално от кметицата на Дебнево-Галя Керезова.И там не спряха разкази,спомени.
Много мило тържество. Тържество на миналото-настоящето и бъдещето!





































































































































































































































http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари