Розалина Русенова и Харалан Недев - с номинации за ежегодната награда в областите „Образование“ и „Култура“

За „Годишна награда за изявена личност с постижения в областта на образованието за 2015 година в община Троян“ е номинирана Розалина Русенова, директор на СОУ „Васил Левски“ – Троян.
Мотиви за номинацията са следните: принос за издигане авторитета на училището чрез въвеждане на иновативни педагогически практики;  мотивиране на ученици и учители за участия в международни и национални олимпиади, състезания и конкурси; принос за развитие и модернизиране на училищната материално-техническа база; участие в разработване и реализиране на национални и международни проекти; активна работа за отбелязване на 100 години гимназиално образование в Троян.
За получаване на наградата за постижения в област „Култура“ за 2015 година е номиниран поетът и писател Харалан Недев.
 Мотивите са:  принос в утвърждаването на патриотичните ценности и идеали чрез богатото му творчество и будна обществена позиция;  през 2015 година завършва поредната си стихосбирка „За теб, Българийо, с любов“ (издадена в началото на 2016г.) Литературоведът доц. д-р Ивайло Христов определя Харалан Недев като съвременен възрожденец, автор на творби, в които има искрено родолюбие, за което е доказателство и последната му книга; 85-годишнината на поета.
Днес на редовната сесия на Общинския съвет ще бъдат гласувани тези номинации.
по материали на  http://www.infotroyan.eu/

http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари