В Троян ще се проведе конкурс за най-красива витрина на търговски обект на тема "Пролет"

Община Троян с инициатива за по-добър естетичен облик на града



С настъпване на активния туристически сезон, както и със затопляне на времето, Община Троян повдигна отново една актуална тема, която засяга по-добрия естетичен външен вид на града.
Обликът на красивия ни планински град, както пред гостите, така и пред самите жители, често е  неудовлетворителен – мнение, споделяно от троянци и туристи. Тревогата на граждани, подкрепена и от Ръководството на Общината, е свързана с облика на една част от търговските обекти в града. В определени райони в Троян, търговците на различни обекти изнасят голяма част от стоката си по тротоарните площи, както и по фасадите на сградите, в които се помещават.
Община Троян ще работи заедно с гражданите и търговците за един по-привлекателен и естетичен вид на града, който да привлича повече посетители, като в същото време осигурява необходимата благоприятна среда за развитие на търговската дейност. Община Троян ще търси подкрепа в това начинание и е отворена към предложения от гражданите как със съвместни усилия може да се подобри вида на града.  
През месец април собствениците и ползватели на търговски обекти и заведения на територията на града ще получават информационни брошури, с които ще се запознаят с инициативата на Община Троян. В края на месеца ще бъде обявен конкурс за най-красива витрина на търговски обект, по предварително зададена тема – „Пролет“. Конкурсът ще бъде разделен в две категории – за търговски обекти и за заведения. Община Троян има готовност да подкрепи търговците в града, които желаят да се включат в инициативата, с консултантски услуги на аранжор. Призьорите ще получат материална награда, както и грамота за най-добре аранжирана витрина на търговски обект.


http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари