Бабата от влака за Септември - продължение , но не с щастлив край

Уважаеми управляващи !
 Жена на 82 години  пътува всеки ден до София за да проси, защото трябва да се прехранва..
Сменя два влака...само и само да изкара някой лев! Това не  е единствената/ят/ човек/в България за жалост,който извършва тази дейност .Това е нечия майка! 
Скоро се удивлявах на едни френски пенсионери. Те пееха,  танцуваха,..обикаляха България..Точно като нашите "пенсионери". Не искам да си помисля,че ще дойде времето, когато ще трябва да получавам пенсия и да не дава Господ  пък да не мога да работя. Но за съжаление годините летят бързо и ние много бързо се амортизираме и може би още на 65 ще бъдем негодни за работа..
Мария отново ми писа  със същата молба.Да помогнем на тази жена, защото не се знае докога ще издържи.Публикувам материал едно към едно..
 Влакът е същият, часът също...само денят е друг!!! Бабата е същата,дрехите и те ,само шушоните са сменени с два различни чорапа и маратонките заменени с пътъци. Дори кофата е същата!!!Викат й Зюмбюла и пътува често, за да проси из София. На думите ми,че много хора искат да й помогнат ми отговори,че е искала помощ,но не е получила такава....и отново заспа. С помощта на кондуктора разбрах името й....Зайджан Ферад Мехмезова.   Родена е на 30.03.34г. Картата за пътуване бе издадена от гара Асеновград. Съдбата пак ме срещна с нея.Докога ще я държат краката....????Дали след време пак ще я срещна.......
 Тъжна история,нали? 
Обръщам се с молба към надминистрацията на  Община Асеновград  да направят нещо за тази жена. Да спре да пътува и поне малко да облекчат животът й.
ЗАЩОТО ТЯ Е НЕЧИЯ МАЙКА!ЗАЩОТО ТЯ НЕ  ОТ СТОМАНА! БОЛИ МЕ....ДА ПОМОГНЕМ С КАКВОТО МОЖЕМ НА ТАЗИ СТАРИЦА, НО НЕ САМО НА ДУМИ...СПОДЕЛЯЙТЕ..ДАНО УСПЕЕМ ДА ПОМИГНЕМ
Ето ипредишнат история
http://troyanat.blogspot.bg/2016/03/blog-post_689.html

http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари