АКОРДИРАНЕ НА ДУШАТА



Всяка душа е акордирана от Твореца изначално, по сътворение. Настроена е да живее по законите на Доброто, да твори красота, да се стреми към съвършенството, към висшата вселенска хармония. Човекът в условията на материалния свят е нарушил тази фина настройка.
Акордирането цели да се възобнови „ образа и подобието Божие ” и е един непрекъснат и безкраен процес. Енергията на душата не може да бъде в покой. Движението е нейна характеристика.
Всичко идеално има и материален израз - енергиен. Единици хора възприемат напр. формата и цвета на аурата, а повечето не. Акордираната душа има „отворени сетива” да улавя сигнали, непознати за другите души. За нея няма бариери и различните измерения не са препятствие. Във всяко измерение душата придобива различна опитност.
Познати са практики, чрез които изкуствено се настройва душата да възприема информация, непостижима за обикновения човек. Една от тези практики е т.нар.  отваряне на чакрите. Акордираната душа сама работи върху чакрите и намира различни проявления в сетивния свят. Насилственото отваряне е опасно, тъй като няма съответствие между развитието на духовното и физическото тяло.
Естествените начини за акордиране на душата са: общуване с  природата и красотата, молитвата; чистата мисъл; прошката; медитацията, духовните практики; Любовта.
Фината настройка на душата зависи и от чистотата на тялото. Животът в чистота, както и чистата храна са необходимо и важно условие за това.
Молитвата ни е дадена за хармонизиране. Тя има смисъл, ако се произнася с вяра, а не механично. Вибрациите на нейните думи настройват душата към първоначалното и звучене. Молитвата чисти душата, тя е своеобразна духовна баня.
Чистата мисъл има фино трептене. Чистите души се разпознават и привличат в общия стремеж да се слеят с Божественото, защото  съзнават, че са частица от цялото, от Бога. Дисхармоничните, напротив, имат стремеж да доминират, да властват и да обсебват.
         Чистотата определя вибрациите, които са показател за качеството на излъчваната енергия. Затова най-точна е енергийната характеристика на душата.
         В Божествения план е заложено доброволна еволюция до пълно сливане с Божественото. Но в нашия триизмерен материално-сетивен свят е позната и инволюцията, както и застоя. Ние вървим в свободно избраната посока. Онова, което определяме като грешна посока, понякога е много полезен урок за душата. В този смисъл Божият план не изключва потенциалното зло , което работи за доброто на душата. Затова окултистите твърдят, че само Бог може да оперира със злото и да го впрегне на работа за силите на доброто. Чрез двете сили Творецът акордира душите ни. Нашият ум не всякога съзнава тези уроци, но подсъзнанието има връзка с интуицията и свои пътища да прозре онова, което на ума му убягва.
Прошката лекува. Не прощаването е болестно състояние на духовно и физическо ниво. Умеещият да прощава е акордирал душата си една степен по-високо.
Много религии и духовни учения са разработили практики за духовно усъвършенстване – йога, тибетски  ритуали, словесни мантри и др. Има различни пътища към висшата цел – съвършенството.
Любовта е най-висшият акорд, най-фината настройка. Да трептим с акордите на Любовта, ще рече да живеем в аурата на Бога.
Хората обичат с човешка любов, ангелите – с ангелска, а Космичният човек, т.е. висшите духовни йерархии – с Божествена Любов. Любовта е мярката на Бога. Светлината и фините вибрации са основни характеристики на Любовта. Човешката любов се различава от Божествената точно толкова, колкото човекът от Бога.
Акордираната човешка душа пее в ангелския хор и се доближава до Божествения свят.  

                                                  Цветана Качерилска
социални мрежи

Коментари