Аплодисмените не стихнаха дълго време

Тази вечер актьори от Драматичен театър"Иван Радоев" Плевен оставиха публиката в троян безмълвна..Артистите изпълниха класическото произведение на Йордан Йовков "Боряна" .
Постановката бе направена уникално.Пресъздаден бе спектакъл за ГРЕХА и неговото възпроизводство
Гледала съм като малка тази пиеса на Йовков. В Бургаският драматичен театър "Адриана Будевска". Имах бегли спомени от нея.  Явно тогава не бях дораснала за да възприема емоцията , да  я осъзная. И както казват хората че една книга можеш да я прочетеш много пъти и винаги ще намираш нещо ново в нея. Така е и с пиесите и интерпретациите..Тази вечер отново открих новото в тази класика...
Възприех я вече от позицията на родител/може би/. Как едно новодошло момиче грейнало като "ясна месечинка" успя да повлияе на тейко си.
Да раздели толкова дълго скритите пари.И да признае греха си. Да  заспи вечния си сън успокоен , защото този камък му бе тежал много години. И че всичко не е пари....Тъжната протяжна автентична народна песен на Боряна за финал-изпълнена лично от актрисата.- беше като искра  за да избухнат като взрив аплодисментите. 

АПЛОДИСМЕНТИ ЗА АРТИСТИ, РЕЖИСЬОР, И ЦЕЛИЯ ЕКИП НА ТЕАТЪРА










http://www.lagerite.com/ социални мрежи

Коментари