ПГ на ГЕРБ дарява 8000лв , за да удвои вече събраните от троянски деца средства за сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с ученици от Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Троян и с техните родители в Народното събрание.
Те бяха в парламента по покана на народния представител от ГЕРБ-Троян Иван Миховски. На срещата присъстваха председателят на Kомисията по здравеопазване Даниела Дариткова и Снежана Дукова – член на Комисията по образование и наука.



Децата, подкрепени от своите семейства и от учителката си, са стартирали проект „Да пораснем отговорни“, чиято основна цел е подпомагане на децата с онкологични заболявания. Учениците са изработили над 3 хиляди мартенички, които са изкупени от много хора и фирми в град Троян. Събрани са над 8 000 лева от инициативата, които са дарени в подкрепа на работата на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. 

Цветан Цветанов връчи на класния ръководител на учениците сумата от 8000 лева, която ПГ на ГЕРБ дарява, за да удвои вече събраните от децата средства. „Възхитени сме от съвместната инициатива на деца и родители в помощ на тази благородна кауза. Децата са добри посланици. Те могат да реализират всяка една идея“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.
От своя страна, Иван Миховски изрази възхищението си от родителите, които са възпитали децата си на добро и съпричастност



социални мрежи

Коментари