52 годишен от гр.Ловеч е управлявал лек автомобил с 2,22 промила алкохол

Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч
04.04.2016г

 
В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като е получен сигнал, че на 03.04.2016г за времето от 03.30ч. до 04.00ч. на ул."Д-р Съйко Съев", от паркинг до жилищен блок №209,
неизвестен извършител е отнел л.а. "Фолксваген", модел Голф III.  В хода на проведените оперативно издирвателни мероприятия автомобилът е открит паркиран на ул. "Бачо Киро" в с.Дойренци /без регистрационни табели, с липсващи две тонколони, взломен заключващ механизъм на волана и извадени и скъсани кабели на устройството за запалване/. В хода на полицейската работа  служителите на РУ Ловеч са установили извършителите на кражбата на Фолксваген-а: В.В.-25 годишен и Н.В.-20 годишен и двамата от гр.Ловеч. В.В. е задържан за срок от 24 часа и работата по случая продължава.
В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 01 срещу 02 април от частен дом в гр.Ябланица  е отнел  инвенторен електрожен.
В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е счупил стъклата на микробус "Форд Транзит" , паркиран на улица в село Градежница.
На 02 април на територията обслужвана от РУ Угърчин е проведена полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Обходени са седем населени места,  проверени са 42 лица и 34 автомобила. За констатирани нарушения са съставени 1 акт и  4 фиша по ЗДВП.
Сходни полицейски операции са проведени и на територията на РУ Луковит и РУ Тетевен. Луковитските полицаи са проверили 20 МПС, 21 лица и 3 заведения. Констатирани са 13 бр. нарушения, като са съставени 6 акта и 4 фиша.    В  Тетевен полицейските служители са проверили   60 лица и 52бр. МПС, като за констатирани нарушения са съставени 3 акта. 
Троянски полицаи са установили 75 годишен мъж от с.Черни Осъм, който е продавал 9.600 литра домашен етилов алкохол без поставен акцизен бандерол, разпределен в шишета за продажба. При извършена последваща проверка в дома на лицето са открити още 130 литра домашен етилов алкохол, без бандерол. По случая е образувана проверка.
          
На 02.04.2016г. около 17.15 часа на ул. "Д-р С. Съев" в гр.Ловеч, л.а "Мазда 6" управляван от 51-годишен софиянец, предприема маневра "завой на ляво" по ул. «Княз Имеретински"  и непропуска движещия се насреща л.а."Алфа Ромео" управляван от 20-годишна жена от гр.Ловеч, която за да избегне удара се блъска в бетонен бордюр. И двата автомобила са се движили  на зелен сигнал на светофарната уредба, а в резултат на инцидента леко е пострадала водачката на «Алфа Ромео»-то. 
На 03.04.2016г. около 00.10 часа на път lov 1050 в посока с.Владиня, л.а."Фолксваген" управляван от  26 годишен мъж от гр.Ловеч, поради движение с несъобразена скорост губи контрол върху автомобила и се блъска в дере. Леко пострадала е 21 годишна пътничка от автомобила, която е прегледана в ловешката болница и е освободена. 
          
В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу Б.П.-49 годишен от с.Самоводене, който на 02.04.2016 год. около 02.00 часа по път II 35 София – Варна е управлявал лек автомобил, с концентрация на алкохол в издишания въздух 1,72 промила.
В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу Г.С.-52 годишен от гр.Ловеч, който на 01.04.2016 год. около 11.40 часа в гр.Ловеч е управлявал лек автомобил с 2,22 промила алкохол в издишания въздух.
          
Полицаи от РУ Луковит са установили извършителите на кражба на множество вещи и ел. уреди от частен дом в града. Това са двама криминалнопроявени местни жители – на 20 и 17 години.   Вещите обект на престъпление са намерени и иззети по надлежният ред.  
          
На 03.04.2016г. на пътя с.Дойренци - с.Слатина полицейски патрул е спрял за проверка скутер, управляван от 19- годишен, неправоспособен младеж от с.Върбовка, обл.В.Търново. На скутера се е возил и 17 годишен младеж от същото село, като и двамата пътуващи са били без предпазни каски. В хода на проверката на водачът е извикана и дежурната оперативна група, тъй като той е бил във видимо неадекватно състояние. При извършен му личен обиск в лицето е открит канабис,  с бруто тегло от 0,38 грама. По случая е образувано досъдебно производство, а водачът на скутера е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч.
          
В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство срещу А.Н.-43 годишен от с. Глогово, който е повредил три  броя стъкла на търговско помещение и стъкло на частен дом  в с. Глогово.  
         социални мрежи

Коментари