На 17 април Петя Събчева, Роберта Гуевска и Мария Стефанова отваря безплатна трапезария

снимка Троян 21
Петя Събчева, Роберта Гуевска и Мария Стефанова, ученички в 10 клас в Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч, предстои да открият в родния си град Троян безплатна трапезария за социално слаби жители на общината. 

Те разказаха пред БТА, че идеята се е развила, след като самите те започнали да помагат в трапезарията за бедни към Ловчанска митрополия. 
"Посещаваме кръжок по религия и от там попаднахме в трапезарията в Ловеч. Много ни хареса. Вече половин година ходим по веднъж месечно да помагаме и това ни доставя удоволствие и удовлетворение. Затова решихме да направим такава трапезария и в Троян, да запалим хората на нашата възраст и всички троянци по тази благотворителна инициатива. Да им покажем, че доброто все още го има, че добри хора има зад всеки ъгъл. Колкото повече напредваме с осъществяването й, толкова повече се убеждаваме в тази идея", заяви Петя Събчева.
За трапезарията в Троян момичетата са получили благословията на Ловчанския митрополит Гавриил, както и на отец Марин, председател на църковното настоятелство на храма "Света Параскева" в Троян. От там са предоставили и две помещения за благотворителната кауза, които вече се ремонтират.
Откликнали са много спонсори, подкрепят ги и хора от чужбина. Вече е осигурено част от оборудването, както и основните хранителни продукти.
Момичетата набират и доброволци, които ще приготвят храната в трапезарията. Тя ще работи всеки ден и ще осигурява безплатна храна за 20 крайно нуждаещи се.
Петя, Роберта и Мария са си поставили за цел кухнята  за бедни да отвори врати на 17 април..
БТА
социални мрежи

Коментари