Първокласници от Троян връчиха дарение от 16 000 лв на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

Първокласници от Троян връчиха днес дарение от 16 000 лв на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Това бе и поводът да гостуват в парламента по покана на народния представител Иван Миховски. 

Малчуганите посетиха Народното събрание заедно със своята класна Радиана Бояджиева и родители, за да представят своя проект „Да пораснем отговорни“, чиято основна цел е подпомагане на децата с онкологични заболявания. Преди месец децата изработили над 3000 мартенички, които много троянци и фирми от града изкупили. Така се събрали над 8 000 лева. Днес към тях председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов прибави още 8000 лв от името на всички народни представители от партията. Средствата бяха връчени на от класната им ръководителка на Маргарита Борисова - Председател на управителния съвет на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.
На срещата присъстваха и народните представители Иван Миховски и Даниела Дариткова - председател на Комисията по здравеопазване.
В Народното събрание децата отправиха своето послание.
„По целия свят има деца, които понякога се разболяват тежко и им се налага да останат за дълго време в болницата. Те спират да ходят на училище, да спортуват, да се срещат и играят с приятелите си на детската площадка или на игрището. Празнуват рождените си дни само с мама, татко и братчето или сестричката си. Често се налага тези деца да не ходят дълго време на училище и да учат сами уроците си в къщи. 

Днес ние говорим не само от наше име, а и от името на българските деца, болни от рак. Искаме да споделим с Вас нашата голяма мечта – все повече хора да отворят сърцата си към болните деца и техните семейства, за да се чувстват те по–добре и да знаят, че не са сами. За тях трябва да се полагат възможно най-добрите грижи, за да има повече усмивки на детските лица.
Благодарим ви, че имаме възможността днес да бъдем тук и да споделим с вас нашите успехи и мечти. Надяваме се, че в бъдеще ще работим заедно, за да носим повече радост на болните деца! Бъдете здрави и щастливи“, се казваше в писмото, което бе прочетено пред народни представители от ГЕРБ.

социални мрежи

Коментари