Oбществените съвети в Троян - взаимодействие между общината и гражданите

Община Троян вярва във връзката с гражданите и пряката комуникация между управлението и жителите на града. Това е причината на територията на общината да се създадат обществени съвети, които имат консултативни, контролни и изпълнителски функции.

Това е заяви зам.-кметът на Троян Поля Велева в дискусията "Добро управление на местно ниво - предизвикателства и перспективи". 
Целта на обществените съвети е постигане на взаимодействие между общината и гражданите. Във всяко населено място в общината има квартални съвети, които са общо 13 на брой.
"Не сме постигнали 100% ефективност, разбира се, но факт е, че се вслушваме с мнението на гражданите и търсим начин да отговорим на исканията им," коментира Велева.
Обществените съвети на територията на общината са три - за икономическо развитие, младежка политика и образование и култура.
"Стремим се да се борим с двата оновни проблема, свързани с младите хора на територията на общината - безработицата и миграцията в посока към големите градове. Най-важната цел на община Троян е да се развива икономиката, за да има възможност младите хора да останат в града", завърши Велева.
кмета .бг
социални мрежи

Коментари