"Бъдете бели и червени и от Бог благословени!"


Днес група ученици от ОУ"Васил Левски"с. Орешак отидоха да    поздравят за Баба Марта  Епископ Сионий в Троянският манастир.  Сестра Теодора много приветливо посрещна  децата. Предразположи ги с нейният мек и успокояващ тембър на  гласа, разказвайки им за празника. Отведе при  Игуменът на Троянската Света обител .
Той ги чакаше в  гостната зала 
"Бъдете бели и червени и от Бог благословени!" - тези думи изказани  от светият човек сякаш даде крила на децата , които  го поздравиха от сърце със стихове за Баба Марта и му подариха мартеничка за здраве, картичка с детелинка за късмет и пано със слънчоглед , за да има винаги слънце и светлина над Божия храм.
Подариха му  мартенско дръвче, украсено от тях и  децата от Подготвителна група на детската градина в с. Орешак  Това бе наистина много трогателно и Епископ Сионий се развълнува. Учениците  го гледаха и слушаха  с голям   интерес .  След снимката за спомен децата се поклониха пред иконата на Света Богородица и запалиха свещички за здраве, дарени им от служителка в манастира.
Тук е мястото да споделим, че ръководството на ОУ"Васил Левски"с.Орешак  е много трогнато от топлото посрещане  и желае много здраве, сили и светли дни на   Епископ Сионий !

Коментари