Да те блъсне кола и да платиш глоба

Мъжът, който в сряда е бил  блъснат от автомобил на Националната служба за охрана (НСО), отнесе глоба за неправилно пресичане. Шофьорът на автомобила пък е санкциониран с фиш за 20 лв. за проявено невнимание по отношение на пешеходец.

Глобеният Атанас Русев обясни пред OFFNews, че е пресякъл, след като е видял, че регулировчикът на кръстовището е обърнат с гръб към него. Според правилника за движение по пътищата това позволява той да пресече. В същия момент обаче регулировчикът пропуска кортеж от три автомобила. От разпространените кадри от охранителни камери се вижда, че въпросното Ауди на НСО се включва след преминалия кортеж, след което блъска пешеходеца.
Според СДВР обаче мъжът е нарушил закона, защото е пресякъл на място, на което няма пешеходна пътека и не е спазил указанията на регулировчика.
На запитване на OFFNews от НСО отказаха да посочат дали в автомобила по това време освен шофьора е имало друг и човек. От службата не казват и от кого се ползва автомобилът, тъй като нямало практика да обявяват такава информация. От там обаче поясниха, че шофьорът им досега не е имал нарушения на пътя и наказания.
OFFNews

Коментари