Жестока разправия в тетевенското село Бабинци

колаж
 Bnews
Николай Алексеев Вайчев и Илиян Ибришимов Асенов са били нападнати в местния хранителен магазин, който отгоре на всичко работел като бар за жителите на селото, без разрешение за това според запознати.
За свадата разказа в редакцията на Bnews близка на двамата пребити. 32-годишният Николай е в болница в Плевен с опасност за живота.
Около 21:40 часа на 22-ри март Николай и Илиян отиват във въпросния хранителен магазин-бар. Вътре се оформили две компании, в едната от които собствениците на „хранителния магазин“. От дума на дума между Илиян и Николай и тях възниква спор. Напрежението ескалира, собственикът заключва магазина и Николай е жестоко нападнат. В стремежа си да му се притече на помощ обаче пребит е и приятелят му Илиян. Потърсен по телефона, братът на първия мъж пристига в „магазина“, където на пода лежало окървавеното и безжизнено тяло на Николай. За да спаси живота му, се наложило брат му да разбие вратата на магазина с резачка и брадви. На място със закъснение пристигнала и полиция. Според разказа на тяхната близка, собствениците на магазина – побойниците братя Младен Красимиров Цачев и Асен Красимиров Цачев /на снимките/ били освободени от ареста само след няколко часа, докато притеклият се на помощ на Николай – Илиян, поседял там драстично повече време.
„Искаме справедливост! До кога ще живеем в страх без закони и невинни хора ще бъдат убивани?! Настояваме за затвор и наказание за виновните“, апелират близките на пребитите Николай и Илиян.
Само преди няколко дни МВР шефката Румяна Бъчварова заяви, че няма капацитет да пази селата и не може да осигури присъствие навсякъде. Държавата просто не могла да си го позволи.
 Bnews
социални мрежи

Коментари