Лазерен надпис се появи върху скалния венец над Ловеч

Лазерен надпис се появи върху скалния венец над Ловеч тази вечер, текстът  осъжда акта на тероризъм, станал вчера в Брюксел. За половин час след 19.00 ч. бе изписано с големи букви посланието “Не на тероризма! Поклон пред жертвите!“.


Решението за това е на ръководството на община Ловеч, съобщават от там, като освен присъда над варварския акт се изразява и съпричастност към жертвите на тероризма в сърцето на Европейския съюз.

По-рано днес кметът Корнелия Маринова, припомнят от пресцентъра й, изпрати съболезнователен адрес до посолството на Кралство Белгия в София. В него се казва: „Гражданите на Ловеч не приемат никакви форми на тероризъм и агресия. Призоваваме всички демократично настроени хора у нас и по света да реагират категорично против всяка проява на насилие и омраза, като засилят своята бдителност. Поднасяме нашите най-искрени съболезнования към близките на загиналите, споделяме тяхната болка и пожелаваме скорошно оздравяване на ранените. Община Ловеч безусловно заклеймява отнемането на живота на мирни граждани и се обявява категорично против всяка терористичната дейност и радикализъм, които са сериозна заплаха за световния мир.“
http://www.lovechonline.com/


социални мрежи

Коментари