Битовата престъпност на територията на общините Тетевен и Луковит е намаляла

Битовата престъпност на територията на общините Тетевен и Луковит е намаляла през последните месеци, отчетоха от полицията. Съдействие на полицейските служители оказва и жандармерията, като в Ловешко е осигурено денонощно полицейско присъствие за ограничаване на престъпността.


Директорът на областната дирекция на МВР в Ловеч Иван Петърджийски поясни, че най-сериозен проблем с битовата престъпност има в малките населени места, особено в общините Тетевен и Луковит:
Там хората са оставени, за съжаление, на произвола на стихиите и на определени структури на нашето общество. Почти всяка вечер има операции с 4-5 екипа жандармерия, което оказва много сериозен ефект. Имаме проблем с едни лица от Плевенско, които преминават по неведоми черни пътища в наша територия и се връщат. От тази година с още повече екипи, наши със жандармерия, се надявам и там да ги озаптим.

Възложила съм на началника на сектор Криминална за установяване на контингента, който "работи" в тези места, с цел предотвратяване и пресичане на престъпленията, подчерта новият началник на РПУ в Ловеч Радостина Петкова, като поясни, че въпреки ограничения ресурс, във всички населени места в общината вече е осигурено денонощно полицейско присъствие
БНР
социални мрежи

Коментари