Четирима мъже са осъдени на лишаване от свобода

Съдът е одобрил постигнато от Районната прокуратура - Луковит, споразумение, с което четирима мъже са осъдени на лишаване от свобода за извършени от тях два грабежа на възрастни хора, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.
Те са се признали за виновни и са осъдени за това, че на 28 октомври м.г. в село Карлуково и в село Беленци, община Луковит, при условията на продължавано престъпление и в съучастие помежду си са отнели чужди движими вещи от собствениците им, като употребили сила и им нанесли побой. Пострадали са двама мъже - на 70 и 79 години.
За извършеното престъпление Анатоли А. е осъден на една година и четири месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието на Георги М. и Станислав Б. е затвор за срок от по една година и два месеца при строг режим. Васил Д. е лишен от свобода за седем месеца при общ режим. По отношение на Георги и Станислав са приведени в изпълнение и наказания от десет месеца лишаване от свобода за всеки един от тях, които са отложени по други присъди.
Споразумението не подлежи на обжалване и има последица на влязла в сила присъда.



 Даниела Балабанова, БТА/

Коментари