Тетевенка с изложба в Берлин

снимка
интернет

Живеещата в Берлин българска художничка Весела Познер  заедно с германката Виола Бенжко  участва в изложба със загадъчното име "Тайни игри". 

Художествената критика оцени изключително високо картините на българката Весела Познер. Идеята за съвместна изложба на двете дами е на Михаел Шили, който ръководи галерията от 2005 година. .
 Весела еродена в Тетевен. Внучка на големия тетевенец Иван Кемаля и братовчедка на талантливия художник Маргарит ЦаневДългогодишен куратор в Националната галерия – София, но от 1999 година живее и работи в Берлин. Доктор на изкуствознанието. От 2008 година е ръководител на проекта "От тялото - върху листа", чрез който прави съвместни пленери на български млади и утвърдени художници с техни чуждестранни колеги в Берлин и България. Има многобройни изложби в Германия и други европейски страни. На откриването на изложбата присъстваха много ценители и приятели на двете художнички, сред които бяха и наши сънародници, живеещи в германската столица. 
Изложбата е открита за посещение до края на месеца. Програмата на галерия "Хилтън" на "Жандарменмаркт" е пълна до края на 2018 година, което прави представянето на българската художничка Весела Познер още по-значимо и интересно за зрители и германските медии.
по БТА



Коментари