Троянец е СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА

Илиян Петракиев - бивш възпитаник на СОУ"Васил Левски"  е СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА

Интервюто с Илиян


На  23 март, в софийския хотел Маринела започнаха отворените дегустации на националния конкурс Сомелиер на годината.
Двайсет състезатели по време на дегустациите представиха вина от различни категории пред специално поканените гости, които гласуват за сомелиерите, като броят гласове определи предвижването на претендентите към големия финал на 25 март. Освен това гостите гласуваха и за предпочитаните от тях вина и така  бе определено и вино на годината. 
По време на финала на конкурса Сомелиер на годината на шестимата състезатели, които са преминаха през всички предишни етапи,  отговориха на въпроси от журито. Победителят беше  обявен същата вечер на гала коктейл и той е ТРОЯНЕЦЪТ ИЛИЯН ПЕТРАКИЕВ
Със своите 21 години, но сериозни познания в сомелиерството Илиян Петракиев успя да спечели един от най-големите призове във винената индустрия в България! Сомелиер на 2016!
На второ място журито постави Живко Енчев, който работи в столичния ресторант LA PASTARIA , а на трето място се нареди Йордан Адолфов, сомелиер в ресторанта на русенския Anna Palace Hotel. 
Цветелина Николова, председател на журито от производители-винарски изби и управляващ директор Катаржина Естейт и Платинум Брандс връчи и специалната награда на Катаржина Естейт на Илиян Петракиев, който ще има възможност да се запознае с тънкостите на занаята в тридневно посещение в избата. 

Победителят получи и още една специална парична награда от спонсорите на събитието - фирма "Бор-Чвор"
Честито ИЛИЯНЕ!
По материали на - http://www.divino.bg/

социални мрежи

Коментари