Арабската култура, изкуство и кухня в Орешак

снимки
НИХЗИ - ОРЕШАК
Арабската култура, изкуство и кухня ще бъдат представени на Фестивала на занаятите и изкуствата в Националното изложение в село Орешак, съобщи кметът на община Троян Донка Михайлова на редовната си месечна пресконференция.
снимки
НИХЗИ -  ОРЕШАК
Събитието ще се състои от 2 до 5 май. Община Троян и Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак са отправили покани към посолствата на Палестина, Мароко, Судан, Ливан, Ирак и Либия за включване в събитието. 
снимки
НИХЗИ -  ОРЕШАК
снимки
НИХЗИ  - ОРЕШАК
А на 9-ти март  в НИХЗИ  - Орешак е бил  гост първият съветник по културните въпроси Мохамед Али Киани от Ислямска Република Иран.Той е бил  придружаван от Наби Масуми и Халил Дуралиев от Иранският културен център в София. Тяхното посещение е било  във връзка с предстоящия  фестивал на занаятите и изкуствата в Национално Изложение. Ще гостуват с тяхна експозиция, която може да  се види от 3-ти до 5-ти май 2016 година. 

Основна цел на добилия популярност фестивал е чрез изразните средства на визуалните изкуства посетителите да се докоснат не само до традициите и атмосферата на миналото, но и до ценностите и особеностите в съвременния бит на различните народи. 
През 2015 г. в международния Фестивал на занаятите и изкуствата са участвали 14 държави, сред които Китай, Мароко, Судан, Индонезия, Япония, Полша, Германия, Франция, Португалия, Румъния и други.


Коментари