Гражданите питат - Общината отговаря


https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6539738862301256107#editor/target=post;postID=2146193311017972216
От тази вечер започваме една нова рубрика 



ГРАЖДАНИТЕ ПИТАТ 
Много граждани обичат да се жалват пред медиите с цел да им помогнем.  Да ние каквото можем ще направим.Ние ще бъдем Вашият мост към  Общината Но пак казвам ние сме МЕДИИ, а не строителни инженери, катаджии, полицаи и т.н. Изпращайте ни писма с проблемите , които Ви вълнуват. А ние ще намерим начин да Ви съдействаме с правилните отговори, които ще дават засегнатите институции
Добавете надпис
Сега ще дадем отговор на едно редакционни писмо , в което наша читателка с голяма загриженост ни разказа за  проблеми , според нея и живущи   на  ул."Д-р Спас Бояджиев". С читателката се разходихме  по тази улица  и естественно с фотоапарата. Ето какво я притеснява нея
1.Мястото на контейнерите
Отговорът на инж.Райковски от Общината, че те са сложени там, защото  там е най- удобно да се ползват от много граждани. Ако се изместят някъде другаде много голяма част от жителите няма да имат къде да изхвърлят боклука си. А нашата реплика - Защо не се помисли да се направи специално място за тези контейнери.?

2.Проблем 

Как да мине детска 

или инвалидна количка

 2.Как да мине детска 
или инвалидна количка

 3.Как да мине детска 
или инвалидна количка

4.Как да мине детска 
или инвалидна количка

Отговорът на Общината е,че "За да се разшири тротоарът трябва  да се отсекат дърветата. После пък природозащитниците и други граждани ще протестират. И по тази логика - за разширяването на тротоарите - целият Троян трябва да остане без дърветата. Такава е структурата на града. Алтернатива друга няма. Ако има някой предложение да каже. Ние ще го разгледаме"
Коментар на редактора - Аз съм за с Общината в случая. Или ще има дървета или ще станем като Египет. Зеленина ще се вижда само в озаисите.  Избираме ние Гражданите.
3. ПРОБЛЕМ



Шахтите непочистени
Сигнализирахме Общината. Те веднага 
изпратиха контрольори за да проверят. 
Бях уведомена.Разбира се и аз минах съответно отново
с фотоапарата. Ето резултата
Почистени



А сега ще публикувам няколко кадъра в които ще видите проблеми, които не могат да се решат от Общината. А от нас - ГРАЖДАНИТЕ.Това е пак на проблемната улица "д-р Спас Бояджиев"
Мястото е най- подходящо за изхвърляне на
Боклук
 Това е само за пепел. Тя кога стана от полиетилен -зелена или от плоскости...?
Този гараж стоеше отворен
по незнайни причини поне 30 мн.  Познайте откъде да минат
колички?

С Благодарност към инж. Райковски , който отдели време да ме изслуша и разгледа снимковият материал.  И най-вече, че направи проверка много бързо и даде своето становище и предложения за оправяне на проблемите по тази много красива уличка на Троян
Нямам търпение да се раззеленят дърветата и да я снимам. Малко остана 

Очаквайте утре вечер становището на Общината за наболелият въпрос на града - Паркирането на колите. И дали е вярно , че все още има коли по тротоарите необезпокоявани, а други са глобявани?
Отговорите на тези въпроси - Утре /живи и здрави/.. Тук в този сайт







Коментари