Ния се върна към мъчителните спомени от лятото

"Видях Вили и Марино как летят във въздуха, а Петя се преметна и падна на пътя", е разказала пред съда Ния Филипова, дошла специално от Англия, за да даде показания като основен свидетел на трагедията край с. Лесидрен.
На миналото заседание на Ловешкия окръжен съд през януари са били изслушани всички от младежката компания, която тръгнала в лятната привечер на разходка до Съевата чешма. Отсъствала е  само Ния, тъй като учи в Англия. Разпитът й и е продължил дълго 
И тя е разказала  как се събрали голяма група и тръгнали извън селото, как говорили, смели се много, слушали музика, пише Росица Христова/24 часа/.
 Около 18 часа поели обратно и вървели отдясно към Лесидрен. Но някой рекъл, че се движат неправилно и трябва да преминат от другата страна.
Тя, Вили, Петя и Марино обаче останали вдясно. Когато Ния пресякла връхлетели двете коли - първо БМВ-то карано от Ален, а сетне аудито убиец. Като на забавен каданс тя видяла как приятелите й биват пометени

 "Изкрещях, а след мен и другите почнаха да крещят", мъчителните спомени се връщат. После видяла как Филип носи на ръце безжизненото тяло на Велислава. "Носеше я като булка"
Никой от ужасените младежи не смеел да отиде при Марино, който бил под аудито. Ния миела кръвта от лицето на Вили и непрекъснато й повтаряла: "Дишай, моля те дишай! Всичко ще се оправи - само дишай!"
Когато линейката дошла момичето вече не давало признаци на живот. "А ние вярвахме на Фильо. Знаехме се много отдавна. Возил ни е до басейна и винаги караше много внимателно",  е описала  посъдимия Ния. Тя  е категорична  ,че и Ален има вина и за това престъпление.

Процесът е продължил с изслушването на вещите лица. Следващото заседание  е на 22 април


Росица Христова
https://www.24chasa.bg

Коментари