Д-р Мадлена Бояджиева - кмет на Община Тетевен отговори за пребоядисаните стълбове

Д-р Мадлена Бояджиева  отговори на въпроси поставени от ТроянЪт във връзка  с почистването и пребоядисаните стълбове  в града. Получихме още един сигнал, че стълбовете все още не са върнати в нормалния си вид, въпреки нареждането на Общината .
Затова се обърнахме с няколко въпроса  към кмета на Общината по този проблем. Ние й изпратихме кадрите  от  читателите .  

И вчера г- жа Бояджиева отговори 

"Касае се за инициатива на граждани от Тетевен за почистване на некролозите от стълбовете и други нерегламентирани места в града. Наистина Тетевен беше облепен в некролози на какви ли не места. В този смисъл общинското ръководство приветства тази инициатива. Понеже боядисването на стълбовете не се хареса на повечето граждани и не беше достатъчно издържано естетически, след среща с инициаторите се разбрахме това да спре, докато се намери друго, художествено издържано решение. В интерес на истината има и много граждани, които приветстват боядисването на стълбовете в този му вид."
Троянът - Благодаря Ви за отговорът! Винаги ще има недоволни и  доволни. Убедена съм,че ще намерите най- доброто решение.
Въпросът ми е , защо този инициативен комитет не е съгласувал с Общината действията си. А чак сега?

Д- р Мадлена Бояджиева -
"За почистването беше съгласувано, за тези цветове - не. Моето лично мнение е, че изпратените Ви снимки не показват общия изглед, а са само отделни фрагменти."

Уважаеми тетевенци и читатели , това е отговорът от името на Общината. Искрено се надявам, че страстите по прословутите стълбове ще намалеят. Ние сме в очакване на  художественото издържано решение.  И ще следим най- внимателно развитието на проблема.






Коментари