Д-р Мадлена Бояджиева ще открие Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

В 10:30 часа на 2 април кметът д-р Мадлена Бояджиева ще постави началото на Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен.
В официалното откриване ще участват танцов състав „Рибарски бисери" от с. Рибарица, мъжка вокална група „Вежен" от гр. Тетевен и гайдар от с. Градежница.
През целия ден местни занаятчии от Тетевен и селата Български извор, Рибарица, Глогово, Голям извор, Гложене и Галата ще демонстрират на централния площад в града майсторските си умения във везане, дърворезба, ковано желязо, керамика, плетене на една кука, изработка на тъкани, месни носии, накити от естествени материали и стилизирани облекла с фолклорни мотиви.
Европейските дни на художествените занаяти имат за цел да популяризират изкуствата и занаятите в цялото им великолепие и разнообразие, да насърчат интереса на широката общественост към един сектор с висока добавена стойност и да гарантират тяхното бъдеще чрез съхраняване и предаване на следващите поколения. Под мотото „С респект към бъдещето“, на 2 и 3 април 2016 г. ще се проведат множество паралелни събития не само в Тетевен, но и в Габрово и Елена.
Европейските дни на художествените занаяти се организират в България от Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина”.
социални мрежи

Коментари