"Дни на Православното кино" в Ловеч

Ловчанска митрополия организира за девети път инициативата "Дни на Православното кино", която ще се състои от втората да петата седмица на Великия пост. Тази година прожекциите са под наслов "Съвременни светци и подвижници на благочестието" и ще се излъчват всеки понеделник от 18.00 ч. в храм "Въведение Богородично" на новата катедрала "Св.св. Кирил и Методий", съобщават от митрополията.
Инициативата започва на 21 март /понеделник/ и ще бъде открита от Ловчанския митрополит Гавриил. 
В рамките на втората прожекция - 28 март, дядо Владика ще представи и новата книга на Ловчанска митрополия - първия том с проповедите на великия руски подвижник старец Йоан Крестянкин, от чиито благодатни духовни съвети Ловчанският митрополит се е ползвал в продължение на 20 години.
За децата, техните родители и всички възрастни е последната прожекция - на 18 април, когато ще бъде излъчен анимационният филм, спечелил първа награда на международния кинофестивал Покров през 2015, "Необикновеното пътешествие на Серафима". Филмът е съвременна анимация с ярка драматургия, изключително увлекателна и за деца, и за възрастни. Участвал е на 66-тия Берлински международен кинофестивал под названието "Серафима".



Ловеч, 16 март /Даниела Балабанова, БТА/

Коментари