Интересите на Троянци стоят НАД ВСИЧКО

След изявлението на министър Лиляна Павлова,че заради нас  -  троянците няма да влезнат европейските пари в областта -   Троян отказва консолидацията на Ви К дружествата и губи европейското финансиране по водната реформа, реших да се срещна с председателят на Общинският съвет г-н Николай Тодоров за да попитам дали нашите съветници дали са се "уплашили"  след изявленията на г-жа Павлова и изказването на г-жа Ирина Митева във Фейсбук.


Той сподели,че Троянското В и К  няма да се обединява с другите защото,

 1. Нашето В и К  е печелившо, добре организирано и няма да позволим троянци да страдат заради другите непечиливши Ви К-а предприятия.Т.е водата да се увеличи двойно,за да покрива загубите на другите.

2. Всяга година "Стенето" реинвестира средно 500-600 хлд лева за  поддържане и ремонт на съоръженията и си намира допълнителни водоизточници

3.Внася дивиденти до 50 % 

4.Въпреки последният момент успяхме да спечелим  пари за проекта "Воден цикъл".  Много малко градове успяха да се преборят  . Защо другите градове не го направиха?

5.И най- интересното е,че в началото на преддоговорните разговори се е говорело да има едно голямо обединение и други ефективните общински дружества ще останат6 или 8 отделни В и К - та.Сега изведнъж станаха 28.


Никога няма да предадем интересите на троянци,защото те ни избраха. И не можем с лека ръка да ги  пренебрегнем. В крайна сметка Община Троян е един  дом и стопаните му  няма да позволят някой да им разгради двора. Интересите на Троянци стоят  НАД ВСИЧКО
    Това бе изявлението на г-н Тодоров специално за "ТроянЪт". 

 Г-жа Ирина Митева-областен управител  на личният си фейсбук профилизказа мнение  за казуса.
"Напоследък много се говори за реформата във В и К сектора в България. Една от областите в страната, която няма консолидиран В и К оператор е област Ловеч. Кой крив, кой прав, всеки отстоява позициите си. На срещата в община Троян изявих позицията на държавата, троянци не искаха и да чуят ... държавата извивала ръцете им... Вчера в Луковит коментирахме казуса с общинското ръководство, позицията е противна на троянската... На 11-ти април ще се проведе подобна среща в община Ловеч. Позицията е за консолидация... Само се питам - Кой на кого извива ръцете, или някой се опитва да нагнетява напрежение!? Както казах миналия ден - времето ще покаже."
 А г-жа Михайлова преди минути във Фейсбук написа по повод изказаната позиция на госпожа Митева
ЕДНО ПРЕДИЗВИКАНО МНЕНИЕУважавам Ирина Митева много преди тя да стане Областен управител, а аз – Кмет. Мисля си, че това е взаимно. Дългият ми опит в политиката ме е научил, че в трудни битки е важно опонентите да съхранят отношенията помежду си. Затова ме заболя, от поста й във ФБ, в който се казва:“ На срещата в община Троян изявих позицията на държавата, троянци не искаха и да чуят ... държавата извивала ръцете им... Само се питам - Кой на кого извива ръцете, или някой се опитва да нагнетява напрежение!?“. Госпожа Митева знае, че срещата в Троян, в която участваха представителите на всички политически сили, от местния парламент беше добронамерена и искрена. Търсехме съгласие и баланс в интересите на всички страни, засегнати от проблемите на консолидация на водния сектор. Тя знае, че никой от местните участници в тази среща не искаше нагнетяване на напрежение. Всички ние, представителите на различните партии, бяхме водени в дебатите си от интересите на троянци. Ще кажа и моето мнение, което изразих на срещата. В преговорния процес някой някъде сбърка и договори 28 ВиК дружества в страната. Защо 28 никой не може да обясни. С представители на предното правителство на Борисов бяхме постигнали съгласие, че ефективните общински дружества ще останат, те са 5-6. Разбрахме се, че няма икономическа логика да унищожаваш ефективни икономически структури и да ги вливаш в зле работещи. И сега държавата ни се опитва да реши проблемите на част от населението за сметка на част от другото население. Прави го с принуда и наказания. И ни кара да се чувстваме виновни, заради това, че защитаваме интересите на съгражданите си. Не разбирам това, защото вярвам, че в ситуация като тази може да се намери решение в интерес на различните групи граждани. Продължавам да си мисля, че ще се намери воля за това. Днес една троянска медия излезе със заглавие „Държавата срещу Троян“. Заболя ме и от това. Защото отказвам да бъда сочена за враг на държавата, заради това, че отстоявам интересите на троянци. Та нали за това съм избрана!Уважаема госпожо Областен управител, знам, че Ви е трудно, трудно ми е и на мен. Както знам и това, че трудни ситуации се решават с диалог и разбиране към проблемите на другия.
Донка Михайлова 
кмет на град Троян


ТроянЪт- Оставяме на  Вас, читателите  да коментирате и прецените  Кой на кого извива ръцете



Коментари