Харалан Недев на 85 години- снимки и видеоматериали

На 25 март   един голям родолюбец , един съвременен възрожденец и будител на народната свяст Харалан Недев навърши  85години.
Да си на 85 не е лесно, да обичаш и да се грижиш за толкова много хора,но това точно прави човека значим. 

С името на Харалан Недев са отраснали няколко поколения български литературни творци, които и до днес го споменават с добра дума – и то не само като поет, прозаист и публицист, а и като човек, колега, приятел.

Не знам дали има друг поет от неговия ранг, който през годините да е написал повече стихове  . Нещо, което той прави и сега, без да щади времето си. Това е негова характерна и важна черта – не само като човек, а като творец, – показващ цялата същност на неговия поетичен характер, нрав и рефлекс. 
 На връх Рожденният си ден Хари педстави своята нова стихосбирка " На теб , Българийо,  с любов".Вечерта бе много вълнуваща както за самия него, така и за всички в залата. Участваха вокална група "Славейчета" при ОПЦ Троян с муз.педагог Таня Генова


Участваха още и вокална група "Надежда"
И хор "Староплнински звуци"
с диригент 
Стефка Карапенева от Габрово
Те изпълниха песни по текстове на Юбиляра
След тържествената част  гостите поздравиха поетът -рожденник.  Между тях бяха и целия екип на читалище "Светлина " гр. Априлци, рецезента на стихосбирката, и  други видни културтрегери. Той беше поздравен от името на Община Троян лично от кмета   - г-жа Михайлова и председателя на Обсъвет , г-н Тодоров



прекрасната  водеща
Вихра Петрова








































социални мрежи

Коментари