Международното състезание „Млад дървосекач“ за 4-ти път в Тетевен

Тетевен е домакин на Международното състезание „Млад дървосекач“, което ще се проведе от 25 до 26 март в нашия град.
За четвърта поредна година ПГГСД „Сава Младенов“ отваря врати за тази авторитетна международна проява, която се провежда съгласно регламента на Международната асоциация на шампионите сред дървосекачите. Основна цел на организаторите е в атмосфера на надпревара и съревнование да наложат идеята за екологосъобразно ползване на горите.
    С тържествена част и с техническа конференция на 25 март бе поставено начало на съревнованието, в което участие ще вземат 8 отбора от 5 държави. Освен представителите на нашата страна от ПГГСД „Сава Младенов“, в състезанието тази година се включиха професионални училища от Сърбия, Испания, Чехия, Македония и Босна и Херцеговина. Като домакин директорът на ПГГСД „Сава Младенов“ инж. Зоя Петрова посрещна гостите с китки здравец и увери участниците, че всички те вече са победители: „Победа е желанието да покажем максимума, да се разгърне потенциалът, да се отприщи движението напред и нагоре. Победа е Вашият избор да слеете живота си с една професия, която е благородна, зареждаща, но и отговорна за опазването живота на планетата.“
    Пролетен поздрав към гостите поднесоха  ученици от НУ „Хаджи Генчо“ и танцовият състав към ПГГСД „Сава Младенов“. Събитието уважиха кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, председателят на Общински съвет Мария Стойчева, бивши директори и учители на професионалната гимназия. Д-р Бояджиева пожела смелост, дръзновение и успех на състезателите. В присъствието на инж. Анислав Цветков – представител на съдийската комисия, участниците изтеглиха своите състезателни номера и бе даден старт на техническите дисциплини.
   Проявата е посветена на 107 – годишнината от основаване на училището и цели  популяризиране на изучаваните професии, обмен на опит и добри практики със сродни училища от страната и Европа.

социални мрежи

Коментари