БНТ HD със специално студио в памет на Трифон Иванов

В сряда – 17 февруари, от 12:25 часа БНТ HD ще предава на живо поклонението пред големия Трифон Иванов чрез преки включвания от Двореца на културата и спорта във Велико
Търново. Извънредното предаване, с водещ Никола Ибришимов, ще даде възможност на хилядите почитатели да си вземат последно сбогом с “железния защитник”. Националната телевизия ще излъчи и уникални кадри с футболната легенда, запазени в архива на медията.
За да се простят със своя приятел и съотборник във Велико Търново ще пристигнат и повечето играчи на националния отбор по футбол, участвал на Световното първенство през 1994 година.
Трифон Иванов почина внезапно на 50-годишна възраст. Той ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници. Кариерата му започва в “Етър” (Велико Търново), по-късно преминава в ЦСКА и става трикратен шампион на България с екипа на “армейците”. През 1996-а е носител на титлата Футболист №1 на България и шампион на Австрия с “Рапид” (Виена). Туньо игра още за испанския “Бетис” и швейцарския “Нюшател Ксамакс”. Има 77 мача с 6 гола за националния отбор на България, с който е бронзов медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 година.
В последните години Трифон Иванов ръководеше Зоналния съвет на БФС във Велико Търново и продължаваше да работи всеотдайно за развитието на българския футбол.
БНТ

Коментари