Баскетболистите на" Чавдар" Троян са номер ЕДНО !

Чавдар Троян победи ИУ Варнас 93-88   и излезе начело в първата шестица на А група. 
Троянци водеха през целия мач и постигнаха първа победа този сезон над варненци, след като допуснаха две загуби преди това от тях. Така до момента те са първи в класирането с актив от 4 победи и 1 поражение, а варненци са на крачка зад тях с 3 успеха и 2 поражения. В следващия кръг на 6-и март Чавдар Троян посреща Академик Благоевград, а ИУ гостува на Видабаскет.

Любомир Лилов бе над всички  с 32 точки и 8 борби като бе 7/10 (70%) от тройката.  Капитанът Ценков Наковотбеляза 13, по 11 имаха Тодор Колев, Данаил Христов (+8 борби) и Герасим Николов, който направи и дабъл-дабъл с 10 асистенции. Петър Христов отбеляза 10 точки и овладя 7 борби за успеха. За ИУ Варна най-резултатен с 21 точки и 15 борби бе  Николай СтояновАнгел Нацкин реализира 17 точки, а 14 добави Антон Диков. Саша Топчов завърши с 12, а 11 точки и 8 борби имаше Хакан Сербезов.
Петър Лалев сподели 
Тази вечер отбора на "Чавдар" Троян постигна много важен успех над отбора на ИУ Варна които са шампиони от последните два сезона в "А" група. Към този момент отбора ни е на първо място във временното класиране. Получи се един истински спектакъл за публиката с много красиви атаки и ефектни завършвания и под двата коша. Нашите момчета показаха много силна воля и се бориха за всяка ситуация и за всяка топка на паркета пред своите верни фенове, които бяха изпълнили зала "Чавдар" . За тях каквото и да кажа все ще е малко, уникална атмосфера която трябва да се усети.....Не мога да не кажа няколко думи за момчетата участвали в този мач, още преди началото на срещата нашия щаб имаше проблеми с контузени и болни състезатели Радослав Кочев и Павлин Ганчев бяха отсъстващите от нашия тим, знаехме че няма да ни е лесно но също знаехме и че и така можем да се борим за победа. Треньора ми каза преди мача спокойно знам какво да направим за да победим и за радост се получи. Не мога да не отлича всички момчета взели участие в мача, но на терена имаше един истински лидер които поразяваше противника във всеки един момент Любо Лилов. Уникална стрелба от зоната за трите точки отказа гостите, в крайна сметка ние показахме повече баскетболни достойнства и в днешния ден победихме. Бих казъл че продължаваме да мечтаем.....
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ МОМЧЕТА ОТ ОТБОРА НА ТРЕНЬОРСКИЯ ЕКИП И ВЯРНАТА ПУБЛИКА КОЯТО НИ ВДЪХНА УВЕРЕНОСТ И СИЛА.
ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД...


Коментари