Беклемето е отворено отново - обновена

Вече е отворен наново

Донка Михайлова  сподели
Тази сутрин проходът Троян-Кърнаре беше затворен механично с купчини насипен материал, в района на мандрата при с. Кърнаре.

Това се случи след като вчера местният предприемач Радослав Чолаков-Роко, със свои средства, осигури проходимостта на прохода. Рано сутринта настойчиво изразих своята тревога и недоумение от това действие пред директора на Областно пътно управление-Ловеч, инж. Грозданов и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“, инж. Лазаров и очакването да бъде направено уширение на съществуващата просека. Г-н Лазаров пое ангажимент за бързо решение по казуса. Очакваме това решение с нетърпение.
Община Троян очаква действия на АПИ за осигуряване проходимостта на прохода Троян-Кърнаре


След проведената вчера /18.02.2016 г./ акция от местния предприемач Радослав Чолаков-Роко за отпушване на прохода Троян-Кърнаре, тази нощ проходът бе механично затворен с купчини насипен материал, в района на мандрата при с. Кърнаре.
Рано сутринта кметът г-жа Михайлова проведе последователно разговори с директора на Областно пътно управление - Ловеч, инж. Георги Грозданов и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), инж. Лазар Лазаров, по време на които изрази своята тревога от проведеното действие и загрижеността за сериозните загуби, които бизнесът търпи, в следствие на продължителния период, в които проходът е затворен.

Г-жа Михайлова изрази пред Председателя на АПИ неодобрението си за проведеното действие и настоя да бъде осигурена проходимостта на прохода. Изразено беше и очакване за уширяване на просеката, която беше прокарана и гарантиране сигурността на пътуващите. Инж. Лазаров пое ангажимент в спешен порядък АПИ да вземе решение по казуса. Очакванията на Община Троян са проходът Троян – Кърнаре да бъде отворен.

Коментари