СОУ "Васил Левски" - Троян отбеляза патронния си празник


СОУ „Васил Левски“ отбеляза днес  патронния си празник. В Двора на училището е  почетена  паметта на Апостола. Литературно-музикална програма е изпълнена от възпитаници на 100-годишното школо. А Преподавателят по история Лидия Кирилова е  изнесла  слово за живота и делото на Левски и е  призовала да се стремим и доближаваме до неговите идеали.

Директорът на СОУ „Васил Левски“ Розалина Русенова  е подчертала "необходимостта да отдадем почит към героичната смърт на Апостола - нашият патрон, чието име носим гордо вече 72 години." 
Паметта на Левски е почетена с едноминутно мълчание и падане на колене.
Официални гости на събитието са били  Георги Терзийски – заместник-областен управител, Поля Димова - заместник-кмет в община Троян, членове на училищното настоятелство и неговият председател Виолета Маркова, поетът и родолюбец Харалан Недев.

В инициативите по повод патронния празник на училището се е  включило  национално дружество „Традиция," които са дали  тържествен патрул по време литературно-историческата програма.
След обяд е национално дружество „Традиция“ е  представило в салона на училището изложба на оръжия. Учениците са пробвали да  стрелят  с лък и въздушна пушка, и бой с мечове. Гост на това мероприятие е бил  и председателят на ОБСъвет Николай Тодоров.
Провели са се  редица състезания и конкурси . Екипа  ни не беше на по-горе написаните събития.
 По  материали на СОУ"Васил Левски"

В Информационно-културния център  бе тържествената церемония по връчване на грамотите и наградите  от провелите си конкурси по математика, български, изобразотелно изкуство и други.
Десислава Хаджийска най - официално получи и награда заради успехите й в конкурса организиран от Мария Габриел лично от зам-областния управител Георги Терзийски, който й пожела  това да не й е последният път   да ходи в Брюксел. И покани всички да участват в друга инициатива на Мария Габриел "Насилието над жените". Като застъпник е самият той. 
Другите награди връчиха членовете на Ротари клуба в Троян -  Илиян Илиев  и Валентин Бечев. Те са й основните спонсори за тези събития и  конкурси. Г-жа михайлова, г-н Тодоров, г-жа Иванка Цекова и Иванка Църова  връчиха и другите награди.
Честит Празник СОУ"Васил Левски"!
Галерия от снимки  ще видите ГАЛЕРИЯ - СОУ „Васил Левски“ Троян отбеляза днес патронния си празник.



Коментари