Криминална хроника


На 08.02.2016г. за времето от 10.00 ч. до 12.00 ч. на територията обслужвана от РУ Ябланица е проведена полицейска операция по метода на  широкообхватния контрол. Проверени са 22 автомобила и 25 лица, като за констатирани нарушения са съставени един акт и 7 фиша по ЗДВП.


         
В периода от 01 до 08 февруари служители на РУ Ловеч са  провели две специализирани полицейски операции насочени срещу противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места. Обходени са 34  населени места на територията на общината, проверени са 504 лица и 120 МПС, като за установени нарушения са изготвени 8 акта, образувано е едно бързо производство и едно досъдебно производство, установено е МПС обявено за издирване с Шенгенски идентификатор от Германия и са установени 2 лица обявени за общодържавно издирване.

На 08.02.2016г. в сградата на сектор Пътна полиция при ОД МВР-Ловеч 24-годишна жена от гр.Ловеч е представила за първоначална регистрация лек автомобил "Фолксваген" с италиански регистрационен номер. При извършената проверка е установено, че автомобилът и табелите са обявени за издирване от Италия. За случая е уведомена Окръжна прокуратура–Ловеч и ДМОС-МВР, а МПС е иззето.

В РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържан 45-годишен мъж от с.Лесидрен, който при управление на «Пежо Боксер» на ул.«Кооперативен пазар» в гр.Тетевен е ударил паркиран л.а.«Мерцедес». При извършената проверка на водачът на «Пежо»-то е установено, че шофира с 1,64 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

Полицаи от РУ Ловеч са установили извършителите на кражба на домашно имущество /фризер със 7 чекмеджета, хладилник, микровълнова печка, телевизор и др./ от къща в с.Александрово.  Това са криминално проявения В.С.-27 годишен  от с.Александрово, в съучастие със 17 годишно момче от гр.Левски.  Вещите обект на престъплението са иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е проникнал в необитаема къща в гр.Луковит и е отнел медни намотки, бормашина, множество захранващи кабели на електроуреди и месингови водопроводни части.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който от селскоспопанска постройка в с.Лисец е отнел меден казан с вместимост 120л., меден капак и лула.

На 05.02.2016г. полицаи от РУ Тетевен са провели специализирана полицейска операция на територията на общината. Проверени са 31 МПС и 38 лица, констатирани са 30 нарушения, за които са съставени 9 АУАН и 21 фиша.         
                                                  
          
Полицаи от РУ Угърчин иззеха 0.244 кг. насипен тютюн за пушене без поставен на него български акцизен бандерол от частен дом в гр.Угърчин. По случая е взето административно отношение.

          
За времето от 10.00ч. до 20.00ч. на 06.02.2016г. на територията на РУ Угърчин е проведена полицейска операцция,  с цел противодействие на битовата престъпност в малките и одалечени населени места. Обходени са шест населени места, като са проверени 47 лица и 15 мпс. Съставени са 5 АУАН и 3 бр. глаби по фиш.

          
На 06.02.2016г. около 12.30ч в гр.Троян-кв."Ливаде", микробус «Мерцедес Спринтер» управляван от 60 годишен мъж от гр.Плевен  е напуснал внезапно платното за движение и се е удрил в дърво. Водачът е починал на място, като по данни на лекари от ФСМП-Троян най-вероятната причина е инфаркт. По случая е образувано досъдебно производство.

          
Ловешки районен съд наложи глоба на стойност 300 лв. на 20-годишен троянчанин, който е установен от полицията в Ловеч, като един от участниците в групово нарушение на обществения ред по време на футболната среща между отборите на ПФК "Литекс" и ПФК "Левски", проведена на 08.12.2015г. На лицето е  съставен и акт по  чл.21 от ЗООРПСМ.   
  
          
На 06.02.2016г. около 17.15ч. на ул."Васил Петлешков" в гр.Ловеч е спрян за проверка л.а. "БМВ 325" с германски регистрационни табели и управляван от 32 годишен мъж от с.Горан.  Установено е, че МПС е обявено за ОДИ на 17.02.2015г. от властите в Германия.  БМВ-то е иззето с протокол за доброволно предаване, а за случая са уведомени Окръжна прокуратура-Ловеч и ДМОС-София. 

На 06.02.2016г. около 12.00 ч. на път III-305 на разклона за с.Ъглен, товарен  автомобил "Мерцедес 207"  управляван  от 37 годишен мъж от с.Петревене не спира на пътен знак "Б2" , отнема предимството и се блъска с движещия се по път с предимство лек автомобил "Пежо 206". В резултат на удара леко пострадали са 25-годишен водач и 23-годишна пътничка от «Пежо»-то. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.

          
На 07.02.2016г. около 17.25ч. на пътя с.Микре- гр.Ловеч, л.а. «Шкода Фабиа» управляван от 28 годишна жена от гр.Ловеч, при излизане от десен завой напуска пътното платно и се обръща в низходящ скат. В резултат на произшествието със счупена ръка и ключица е 6 годишното дете на жената. Пробата за алкохол е отрицателна, а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство срещу К.Д.-61 годишен от гр.Тетевен,  който е управлявал МПС с 1,55 промила алкохол в издишания въздух.

В РУ Ябланица е образувано бързо досъдебно производство срещу Г.Г.-52 годишен от с.Рибарица, който е управлявал лек автомобил с 1,90 промила алкохол в издишания въздух.

          
В РУ Ловеч е започнато бързо производство срещу П.С.-42 годишен от гр.Ловеч, който е държал в собствения си лек автомобил пушка и 32бр. патрони, калибър 7.62х39, без да притежава необходимото разрешение.



Коментари