Съвместната Акция на Община Троян и КАТ за освобождаване на пешеходните тротоари от автомобили е в разгара си

На редовната си пресконференция кметът на град Троян, Донка Михайлова  отговори на  въпроси на медии .  Екипът  на нашия сайт попита какви мерки са взети и ще се взимат  във връзка  с паркиралите коли по тротоарите.
И Защото това  затруднява движението на пешеходците, особено на майките с деца и колички. Има места, където  се налага да се върви по шосето. А това е предпоставка за неприятни случки .
Тя отговори, че мерки са взети. Първоначално предупрежденията са били устни. Но вече са започнали активни действия, като има   глобени. Имало и доста гневни граждани, несъгласни с тази акция, която е съместна с КАТ .  Лично екипа ни видя  колко коли бяха глобени около големия пазар миналата сряда. При един обход на града екипа ни установи ,че засега /да не чуе дяволът/тротоарите по  основните улици са освободени.  Е  ,  и има какво да се желае.  В "Лъгът" и другите квартали на Троян все още има  много коли по тротоарите.  И затова подкрепяме тази инициатива. И ще подпомагаме - със снимки, които ще изпращаме в Общината и КАТ.
Що се отнася до реконструкцията на улиците в Троян,  Михайлова отговори, че ще се прави още едно  кръгово  . Ще се слагат легнали полицаи, светофари и т.н. за да се избегнат произшествията, особено около учебните и детски заведения.

На въпросът на колегата от БНР - Пламен Христов  за издадената наредба  за забрана на гонките  градоначалникът на Троян отговори,че там формулировката  на думата ГОНКА  е  формулирана  с друг смисъл вече. Това позволява КАТ и Общината да глобяват заради гонките, заради които загинаха две троянски деца миналото лято . Независимо,че и двете са извън Троянска Община. Подчерта, че идеята за тази забрана  е на председателят на ОБС Троян _ Николай Тодоров, както и  формулировката е негова и общинските съветници  са  подкрепили с единодушие 
 Екипът на сайта  искрено вярва,че предприетите мерки за сигурността на жителите на Троян ще дадат своите резултати.  

Коментари