"ПО СТЪПКИТЕ НА ЛЕВСКИ"

https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6539738862301256107#editor/target=post;postID=6765824577047370630;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allpost

Национален крос и поход  "ПО СТЪПКИТЕ НА ЛЕВСКИ" -Троян 


Днес бе третият ден от събитията посветени на 143 години от обесването на Васил Левски". Въпреки лошото време  се събрали много малки, по-големи и най- големи пред паметната плоча , където е бил Хана на Васил Спасов в Троян .
От  всички краища на България. бяха дошли спортисти за да участват в това  мероприятие. И нямаше човек,който да е намръщен,сърдит или мъморещ. Напротив -  сякаш печеше слънце, бе топло. Децата особено бяха много интусиазирани и нахъсани. А аз бях много ухажвана, защото всички искаха всички да ги снимам. Да им остане за спомен от този ден..Бяха забелязани в спортни екипи председателят на ОБ Съвет господин Тодоров, Дочо Николов от "Традиция"и  други много познати троянски лица. Най-малката участничка бе от Русе -Калина на 5,5 год., която удържа да бяга 3-те км.
https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6539738862301256107#editor/target=post;postID=6765824577047370630;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allpost
Калина със майка си и съотборничките си
от "ЛООМЕЦ"Русе


И така..дойде уречения час за старта. Госпожа Михайлова-кмет на Троян го  обяви.  А ние потеглихме с автобусите,  уредени безплатно от Общината  до манастира. След 12 часа финишира и първият  състезател. Имаше много малко отказали се. В залата  " Архимандрит Макарий"се състоя тържествената церемония по награждаването. Учителят по история от ОУ "ВАсил Левски" Орешак разказа накратко за Апостола и за троянският му период. Удивена бях,че много деца отговориха верно на въпросите от викторината за Левски, създадена от Даниела КАцарова.Тя е преподавател по история и география в "Иван Хаджийски" Троян и е член на комитет"Васил Левски ". Но за нея и нейните ученици ще Ви разкажа по - подробно в следващият материал
 Бяха наградени победителите и техните подгласници от кметът на града Донка Михайлова и господин Николай Тодоров - предсeдaтeл на Обсъвет . Раздадохa и значки с лика на Левски на всички участници.Имаше и почерпка от игуменът на Манастира.
И само след 30 мн беше тишина...и останаха в нас красивите преживявания от деня..
А една група ученици от ОУ"Иван Хаджийски"  бяха тръгнали от Троян на поход.  Целта   бе Музея на Васил Левски в манастира. И достигайки целта си петокласничката Габи/ако не съм запомнила името ,моля за извинение/ изрецетира стихотворението на троянския поет Харалан Недев - За Левски.  Там  се бяха  събрали много посетители и когато тя започна да рецитира всички се спряха  да я чуят. Но нека отбележа - това бяха гости на Троян и Общината , а не местни .. Аз се развълнувах  много, хоратасъщо,   спряха се  и заслушаха и после я аплодираха горещо.  Всеки българин трябва да се гордее с такива деца като тези ! И поздравления за инициативата на Даниела Кацарова/която написа въпросите за викторината/ и другите госпожи. Защото децата така трябва да се възпитават и най- важното е ние самите да даваме пример. Повече за този вълнуващ момент прочетете.Това е един фоторазказ. С думи е трудно.

 УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ 

И така до догодина по същото време, на същото място!
Да е живот и здраве само ! До нови срещи!
Резултатите  ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ.
 По 12-километровото трасе при мъжете пръв бе Пламен Георгиев (София) с време 51 мин. 12 сек., следван на 16 сек. от Николай Димитров (Велико Търново). 
При жените на същата дистанция спечели Мария Милева (Велико Търново) с време 69 мин. 04 сек., и троянката Теодора Малчева. 
Победи за Троян постигнаха Христо Димитров (момчета), Виктория Комитова (девойки ст. възраст), Добромир Добрев (юноши) – и тримата представители на СК „Аякс”, и Вяра Данчева (девойки мл. възраст) от СКО „Хемус”.
 Виктория Ченковска (момичета) и Цветан Данаджиев (момчета) са „сребърни”, а Емануил Маринов (момчета) - „бронзов”, като тримата също са съотборници от СК „Аякс”.
Повече снимки  ТУК

Национален кроси поход "ПО СТЪПКИТЕ НА ЛЕВСКИ"
Публикувахте от Новини от Балкана, Странджа, Пирин и Родопите в 20 февруари 2016 г.

Победителите и подгласниците им бяха наградени от Донка Михайлова - Кмет на Община Троян и председателя на Обсъвет Троян - Николай Тодоров
Публикувахте от Новини от Балкана, Странджа, Пирин и Родопите в 20 февруари 2016 г.

Коментари