Ше има влак от Китай през Бургас за Европа

Споразумение за бърза жп връзка от Китай през Бургас,която да обслужва цяла Европа предстои да бъде подписано  следващия месец.

Това обяви кметът  Димитър Николов след среща с китайска правителствена делегация, водена от заместник-председателя на Националната комисия за сътрудничество и реформи на Китай министър Нинг Дзиджъ.

Идеята  е чрез жп връзката да се осигури максимално кратък срок за доставка на контейнерни товари от Китай за Европа и по-качествена логистична схема,разясни кметът Николов.

Градоначалникът  е категоричен, че това ще превърне в ключов в тази логистика и с оглед на това той призова чуждите предприемачи да инвестират сериозно в Бургас.

Китайска делегация е проявила интерес и към контейнерите превози и условията за изграждане на магистралната връзка Бургас- Варна, стана ясно по-късно днес на брифинг, който дадоха министърът на транспорта и информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски,кметът Николов и областният управител Вълчо Чолаков.


Китайската делегация разгледа и БМФ "Порт - Бургас" и "Bulgaria West"  , където бяха представени техническите параметри на пристанищните съоръжения.

http://www.burgasnovinite.bg/

Коментари