Ученици учредиха Клуб за дебати в Троян



Днес в ранния следобед бе учреден вклуб за дебати  в Троян. Пред ТроянЪт  един от съорганизаторите на клуба  Кристиян Стефанов сподели, 
 "Искаме да превърнем този клуб в място за дебати, за показване на различните гледни точки на жителите на нашият град"

На първата си среща инициаторите  предствиха пред членовете на клуба,които са засега изцяло  ученици своите мисли,идеи и причините за да има такъв клуб. Нарекоха го" Клуб за Дебати "  Троян

В него могат да участват хора от всички възрасти. Целта на клуба е да се развие ораторското умение. Както и да се научат  тайните на дебата и спора.За по добрата  аргументация. Според Пламена Радевска  и  Любомир Кирилов/също основоположници на този клуб/,  е че  тези срещи ще помогнат за по - доброто водене на диалог между хората. Всички ние знаем ,че много често заради неправилен изказ  се получават нежелани грешки. Всички дошли на първата среща  се представиха, споделиха защо искат да бъдат в този клуб. Като гост на учредителната среща бе и г-жа Нели Генкова, която от години обучава ученици в изкуството да дебатират.

 Следващите срещи  ще бъдат един път седмично в залата на Културно - информационен Център Троян Кристиян сподели с радост,  че благодарение на община Троян  и кмета на града госпожа Донка михайлова  ще могат да ползват залата за 2 часа безвъзмездно един път  в седмицата. 
Клуба ще съобщава ежеседмично във Фейсбук -страницата си за събитията и срещите , които правят членовете на клуба. За темите , които се разглеждат.



Коментари